Hyppää sisältöön

Kajaanilaislukiolaiset ovat huolissaan tuoreen ilmastoraportin ennusteista – "Kyllähän se ahdistaa, kun on kyse meidän tulevaisuudesta"

Tänään julkaistun raportin mukaan Euroopan vuoristojäätiköistä saattaa sulaa jopa 80 prosenttia.

Mont Blanc
Muun muassa Alppien jäätiköt ovat vaarassa pienentyä radikaalisti ilmastonmuutoksen vuoksi. Kuvassa Alppien korkein vuori Mont Blanc. Kuvituskuva. Kuva: Marn / Alamy Stock Photo AOP
Sanna Kähkönen

Keskiviikkona julkaistun hallitustenvälisen ilmastopaneeli IPCC:n erikoisraportissa arvioidaan, että esimerkiksi Alppien, Ruotsin ja Norjan vuoristojäätiköistä voi kadota 80 prosenttia vuosisadan loppuun mennessä. Kajaanin lukiolla murehdittiin keskiviikkona ympäristön tilaa.

– Se on luonnollinen tapahtuma ja se voi hidastua, jos ihminen vähentää päästöjä ja fossiilisten polttoaineiden käyttöä, sanoo Laura Pogosyan.

Severi Jylängin mielestä kukaan ei ole valmis tekemään niin paljon töitä, että ilmastonmuutos saataisiin pysäytettyä. Hän itse kulkee pyörällä tai kävellen kouluun, jotta säästäisi ympäristöä.

– Kyllähän se ahdistaa, kun on kyse meidän tulevaisuudesta. Ajatellaan, että ei minun tarvitse tehdä mitään, kun toiset tekevät sen minun puolestani, sanoo Lilian Hukkanen.

Kajaanilainen Maisa Vallius kokee, ettäilmastonmuutosasia alkaa olla melko heikossa hapessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Suosittelemme sinulle