Hyppää sisältöön

Chelseassa mainiosti kautensa aloittanutta Adelina Engmania voi odottaa pitkä huili: "Tuntui, että koko etureisi räjähti"

Engman loukkaantui viikonloppuna Englannin cupin ottelussa. Häneltä jää väliin myös Helmareiden lokakuinen EM-karsintakamppailu Albaniaa vastaan.

Adelina Engman
Adelina Engman loukkaantui West Hamia vastaan pelatussa cupin ottelussa viime viikonloppuna. Kuva: AOP
Antti Sahlström,
Hinni Hirvonen

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue koki takaiskun lokakuun EM-karsintaottelun kynnyksellä, kun Chelseassa loistavasti kauden aloittanut Adelina Engman joutuu jättämään Albania-ottelun välistä.

Engman loukkasi reitensä sunnuntaina cupin ottelussa West Hamia vastaan.

– Olin vain syöttämässä palloa ja tuntui, että koko etureisi räjähti. Kaaduin maahan. Tiesin heti, että joku on mennyt rikki, Engman kertoi Yle Urheilulle.

Engman on käynyt magneettikuvauksessa Lontoossa.

– Kyse on revähdyksestä. Vielä en tiedä, miten pitkä tauko tulee olemaan, mutta veikkaisin ainakin viikkoja tai kuukausia ainakin, Engman harmitteli.

Viime kaudella peliajasta taistellut Engman on ollut alkukaudesta hyvässä iskussa. Hän on päässyt kertaalleen Chelsean avauskokoonpanoon ja pelasti joukkueelle pisteen Brightonia vastaan tullessaan vaihdosta sisään ja iskiessään tasoitusmaalin.

– Tietysti se on kova takaisku. Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin ja tietysti tässä ovat myös tärkeät EM-karsintapelit. Harmittaa todella paljon, mutta tälläistä sattuu, kun pelaa futista. Se on pakko hyväksyä.

Kilpailu peliajasta on joukkueessa kovaa, sillä joukkueen hyökkäyspäästä löytyy MM-kisoissa Skotlannin riveissä raataneen Erin Cuthbertin ja Englannin Fran Kirbyn kaltaisia maajoukkuepelaajia. Myös Bethany England on esiintynyt edukseen.

– Viime kuukausi on tuntunut todella hyvältä ja tuntui, että olen koko ajan tulossa parempaan kuntoon. Sitten kun pääsen taas pelaamaan, kaikki alkaa tavallaan alusta. Pitää taas näyttää, että ansaitsee peliaikaa.

Viime kaudella Emma Hayesin suojatit jäivät sarjassa kolmanneksi eli Mestarien liigan pelien ulkopuolelle. Tänä vuonna lontoolaiset jahtaavat jälleen kirkkainta mitalia, mutta MM-kisahuumaa elävässä Englannissa monet sarjan pienemmistä joukkueista ovat vahvistuneet. Hyvänä esimerkkinä on Tinja-Riikka Korpelan edustama Everton, joka jäi viime kaudella sarjassa viimeistä edelliseksi vain kolme ottelua voitettuaan. Tänä vuonna Everton on voittanut molemmat Superliigan ottelunsa.

– Sarja on tänä vuonna todella tasainen. Uskon, että kärkijoukkueet tulevat menettämään pisteitä paperilla heikompia joukkueita vastaan.

Lue myös:

Ajaxin Iina Salmi korvaa loukkaantuneen Adelina Engmanin Helmareissa

Anna Signeul julkisti joukkueen lokakuun EM-karsintaotteluun – Chelseassa mainiosti kauden aloittanut Adelina Engman loukkaantuneena sivussa

Adelina Engman pelasti Chelsealle pisteen – tuli vaihdosta sisään ja iski hetkeä myöhemmin kauden avausmaalinsa

Adelina Engmanin Chelsea avasi kautensa voitolla Lontoon derbyssa – myös Tinja-Riikka Korpela piti maalinsa puhtaana

Suosittelemme sinulle