Hyppää sisältöön

Suden ja ihmisten välejä yritetään parantaa miljoonahankkeella – susikantojen arvioinnin pitäisi tehostua, uusi eräpartio liikkeelle

Usean eri tahon pyörittämä EU Life -hanke tähtää susien ja ihmisten välisten konfliktien lievittämiseen.

Susi kuvattuna Ähtärin eläinpuistossa.
Kuusi vuotta kestävä EU-hanke susien ja ihmisten yhteiselon parantamiseksi maksaa 5,5 miljoonaa euroa. Arkistokuva Ähtärin eläinpuistosta. Kuva: AOP
Tarja Laitinen

Susien ja ihmisten yhteiselon parantamiseen ja konfliktien lievittämiseen tähtäävä laaja EU-hanke käynnistyy lokakuun alussa.

EU Life -kokonaisuutta luotsaa Luonnonvarakeskus, joka tehostaa susikannan ja reviirien arviointia.

Suomen riistakeskus palkkaa marraskuun aikana kolme uutta aluesuunnittelijaa, jotka tulevat Joensuuhun, Seinäjoelle ja Suomussalmelle.

Suunnittelijat etsivät keinoja muun muassa kotieläinten suojeluun susilta. Riistakeskus myös uudistaa suurpetoyhdyshenkilötoimintaa muun muassa koulutuksen avulla.

Uusi eräpartio yrittää ehkäistä salametsästystä

Itä-Suomen poliisilaitos ja Metsähallitus ehkäisevät uuden eräpartion avulla suden salametsästystä. Sen on tarkoitus aloittaa toimintansa marraskuussa.

Yhdestä poliisista ja yhdestä erätarkastajasta koostuva partio sijoitetaan Itä-Suomen poliisilaitoksen alueelle, mutta se liikkuu tarvittaessa koko Suomen alueella.

Susityön EU-hanke kestää kuusi vuotta ja sen kustannusarvio on 5,5 miljoonaa euroa.

Hanketta rahoittavat Euroopan unioni, maa- ja metsätalousministeriö, ympäristöministeriö sekä mukana olevat organisaatiot.

Suosittelemme sinulle