Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Väärin aseteltu este hämmensi MM-kisoissa: Camilla Richardsson kompuroi ja karsiutui jatkosta – "Se oli ihan kamalaa"

Camilla Richardsson kompuroi väärin astellulla esteellä yleisurheilun MM-kisojen 3000 metrin esteissä Dohassa. Katso video tilanteesta kuvaa klikkaamalla!

Camilla Richardsson kompuroi 3000 metrin esteissä
Petra Manner,
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Camilla Richardsson pettyi pahoin 3000 metrin esteiden alkuerässä yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa. Suomalainen jäi ajalla 9.53,06 alkueränsä 12:ksi ja karsiutui.

Richardsson kompuroi pahasti heti ensimmäisellä kuivaesteellä ja joutui jarruttamaan aivan viime hetkellä. Syyksi paljastui kilpailun jälkeen väärin radalle aseteltu este.

– Esteen toinen jalka oli laitettu radalle, vaikka sen pitäisi olla ihan reunalla. Edessäni oli paljon porukkaa. Oli vain pakko jarruttaa ja kävellä esteen yli. Se oli ihan kamalaa, Richardsson totesi Yle Urheilulle.

Richardsson myönsi, että kompurointi ensimmäisellä esteellä jätti pienen pelon takaraivoon.

– Ehkä vähän, mutta kyllä se oli itsestä kiinni tänään. Se oli huono juoksu. Olen tosi pettynyt itseeni.

TV-haastattelussa Richardsson pysyi suhteellisen rauhallisena, mutta Yle Puheen radiohaastattelussa pettynyt urheilija antoi palaa kunnolla.

– Ei sovi sanoa oikein omia ajatuksia ääneen. Pettynyt olen. Tärkein kisa ja meni kauden huonoimmmin. Ei ollut minun päiväni. Kuivaeste oli vielä väärässä paikassa. Jos sanotaan suoraan, niin nyt v************************************aa, Richardsson latasi.

Doha 3000 metrin esteet
TV-kuva paljastaa, kuinka kisajärjestäjät olivat asettaneet yhden esteistä väärin. Kuva: Yle

Suomalaisen lisäksi ensimmäisellä esteellä kompuroivat samassa tilanteessa myös Irlannin Michelle Finn ja Unkarin Viktoria Wagner-Gyürkes.

Valmentaja Jukka Keskisalo ei nähnyt Richardssonin kompurointia kunnolla katsomoon. Tarkoituksena oli ottaa alku rauhallisesti, mutta estejuoksulle ominainen kompurointi muutti suunnitelmaa.

– Kyllä se jonkun verran vaikuttaa, mutta en usko, että kompuroinnilla oli lopputuloksen kannalta mitään merkitystä. Erittäin kovaa olisi pitänyt juosta ja useammalla sekunnilla parantaa ennätystä, jotta jatkopaikan olisi saanut, Keskisalo sanoi Dohan stadionin lehtereillä.

MM-kisojen pettymyksestä huolimatta Richardssonin kausi on ollut hieno. Hän juoksi heinäkuussa Joensuussa uuden ennätyksensä 9.35,27.

– Ennen tätä kisaa olisi antanut kaudesta arvosanaksi yhdeksän, mutta tämmöistä tämä välilä on. Olen nyt oppinut, mitä huipulle pääseminen vaatii ja olen matkalla oikeaan suuntaan. Jatkan samalla mallilla kohti Pariisin EM-kisoja ja Tokion olympialaisia, Richardsson sanoi.

Lue myös:

Näin yleisurheilun MM-kisojen finaalipaikat karkasivat suomalaisilta avauspäivänä – Yle seurasi MM-kisoja hetki hetkeltä

Mestarikävelijä Diniz antoi palaa Qatarin MM-pätsistä: "Järjestäjät pitävät meitä koekaniineina"

Kommentti: Periaatteet lensivät roskiin 30 miljoonasta dollarista – Dohan MM-kisat ovat häpeällinen osoitus yleisurheilupomojen selkärangattomuudesta

Isä joutui maksamaan vuokran, kun 26-vuotiaan huippu-urheilijan tuki katosi: "Olin se loukkaantunut urheilija, jonka ei enää uskottu palaavan"

Suosittelemme