Hyppää sisältöön

Ferrarin kaksoisjohto murskaantui dramaattisesti – Hamiltonille kauden yhdeksäs voitto, Bottas kovan työn jälkeen kakkospaikalle

Turva-auto Venäjän GP:n puolivälissä oli lottovoitto Mercedekselle. Lewis Hamilton ajoi voittoon, Bottas oli toinen.

Lewis Hamilton kasvatti pistejohtoaan MM-sarjan kärjessä. Kuva: XPB Images/AOP

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

MM-sarjaa johtava Lewis Hamilton nappasi voiton Sotšin osakilpailusta. Voitto on Hamiltonille jo kauden yhdeksäs.

Mercedes otti hurjien tapahtumien jälkeen kaksoisvoiton, kun Valtteri Bottas ajoi kakkospaikalle. Näin Bottas nousi jo kolmatta vuotta peräkkäin palkintokorokkeelle Venäjällä.

Kisa ei kuitenkaan ollut Bottakselle helppo, ja pitkään näytti siltä, ettei hän pysty nousemaan nelospaikalta palkinnoille. Dramaattiset käänteet kisan puolivälissä kuitenkin muuttivat tilanteen.

Kisa oli Ferrarilta melkoista sekoilua. Sebastian Vettel ampui kisan kärkeen loistavalla lähdöllä. Tiimiradiossa määrättiin kuitenkin jo kuudennella kierroksella, että saksalaisen pitää päästää toiseksi jäänyt Charles Leclerc ohi. Tähän ei Vettel suostunut, vaan hän tykitti huikeita kierrosaikoja ykköspaikalla.

Muutaman kierroksen jälkeen Ferrari päätti, että vaihto tehdään myöhemmin kisan aikana.

Lopulta paikkojen vaihtoa alettiin junailla varikkopysähdyksillä. Leclerc otettiin ensimmäisenä sisään. Hän tykitti huimia aikoja ja otti Vetteliä kiinni. Samaan aikaan saksalainen pyysi lupaa tulla varikolle, sillä renkaat olivat huonossa kunnossa.

Lopulta Vettel otettiin sisään ja hän palasi radalle Leclercin taakse neljänneksi. Kärjessä olivat ilman pysähdyksiä Mercedekset.

Draamaa tuli kuitenkin kierroksella 28, kun Vettel joutui keskeyttämään teknisen vian takia heti pysähdyksen jälkeen. Virtuaalinen turva-auto otettiin käyttöön, ja Mercedekset pääsivät lähes ilmaiseksi varikkopysähdyksilleen.

Pian Vettelin keskeytyksen jälkeen radalle tarvittiin turva-auto, kun George Russellin auton jarrut pettivät ja hän täräytti päin seinää. Turva-auton aikana Leclerc otettiin uudelleen varikolle, jotta hänelle saatiin sama rengasseos, soft, alle kuin Mercedes-kuskeilla. Pysähdyksillään Leclerc jäi kolmanneksi. Uusintalähdössä Hamilton pääsi muilta karkuun, eikä Leclercin hiillostus riittänyt Bottasta vastaan.

Alfa Romeo -kuljettaja Kimi Räikkösen kisa alkoi painajaismaisesti. Räikkönen otti varaslähdön ja liikkui ruudustaan ennen kuin valot sammuivat, mutta pysähtyi ennen kuin letka lähti liikkeelle. Suomalaista rangaistiin tilanteesta varikon läpiajorangaistuksella.

Kisaviikonloppu näytti jo menneen piloille, mutta turva-auto kisan loppupuolella nosti Räikkösen mukaan kisaan. Hän oli lopulta 13:s.

Lue myös:

Ferrarin aikainen tallimääräys oli osa ennen kisaa valittua taktiikkaa, mutta talli munasi täysin antaessaan kiukutelleille kuskeille valtaa: "Varikolta olisi voinut antaa "turpa kiinni"-käskyjä"

Bottas oli tyytyväinen kakkossijaan – asiantuntija kaipaa alkukauden ilkeyttä loppukauteen: "Jostain pitää kaivaa lisää sellaista urheilijan vihaisuutta"

Räikkönen kuittasi kimimäiseen tyyliinsä erikoisen virheen lähdössä

Mercedekset sensaatiomaisesti kaksoisvoittoon vaikeista lähtökohdista, Vettel keskeytti teknisiin ongelmiin – näin Venäjän GP eteni

Leclerc täysin ylivoimaiseen tyyliin jo neljännen kerran peräkkäin paalulle – Bottas aika-ajojen viides, harmitteli C Morelle: "Sama ongelma koko ajan"

Suosittelemme sinulle