Hyppää sisältöön

Mikkelin paikallisliikenteessä ei enää voi maksaa pankkikortilla – maksuna käy käteinen raha tai Waltti-kortti

Mikkelin pääkirjastolla on tämän viikon ajan Waltti pop-up asiointipiste, jossa voi tutustua uusiin maksutapoihin.

Bussi odottaa matkustajia Mikkelin keskustassa.
Ennen aamuruuhkaa bussipysäkillä Mikkelin keskustassa oli vielä hiljaista. Kuva: Sari Ursin / Yle
Henrietta Nyberg

Mikkelin paikallisliikenteessä on tänään päättynyt mahdollisuus maksaa matkansa pankkikortilla. Matkan voi nyt maksaa joko Waltti-kortilla tai käteisellä rahalla.

Mikkelin pääkirjastolla on tämän viikon ajan Waltti pop-up asiointipiste, jossa voi tutustua uusiin maksutapoihin.

Asiointipiste on auki maanantaista torstaihin kello 15–19.30 ja perjantaina kello 15–17.30. Pisteeltä voi neuvonnan lisäksi saada maksutta uuden Waltti-kortin, johon voi ladata haluamansa määrän matkarahaa.

Paikallisliikenteen matkustajamäärien kasvettua pankkikortilla maksamisesta tuli liian hidas maksutapa, kertoo Mikkelin kaupungin logistiikkapäällikkö Janne Skott.

– Autojen pysähtymisajat pysäkeillä tuppasivat kasvamaan. Autoihin nouseminen kesti pitempään kuin aikaisemmin ja meidän täytyi keksiä jotain ideoita millä me saadaan niitä pysähtymisaikoja lyhennettyä, Skott sanoo.

Tavoitteena on, että nopeampien maksutapojen myötä kaupungin linja-autot saadaan pysymään paremmin aikataulussa myös huonommalla talvisäällä.

Logistiikkapäällikkö Janne Skottin mukaan talvikuukausien matkustajamäärät Mikkelin paikallisliikenteessä ovat kasvaneet jopa 50 prosenttia ja koko vuoden matkustajamäärät noin 30 prosenttia viime vuosien aikana.

Suosittelemme sinulle