Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Pilapiirtäjä Jouko Innanen on kuollut – Jouko oli yksi Suomen tunnetuimmista pilapiirtäjistä

Jouko Innanen kuoli Savonlinnan sairaalassa maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Pilapiirtäjä Jouko Innanen.
Jouko Innanen työpöytänsä ääressä vuonna 2011. Kuva: YLE / Paavo Koponen
Petri Vironen,
Henrietta Nyberg
Avaa Yle-sovelluksessa

Pilapiirtäjä ja kuvittaja Jouko Innanen on kuollut. Hän menehtyi Savonlinnan sairaalassa maanantain ja tiistain välisenä yönä pitkän sairastamisen jälkeen.

Innanen signeerasi pilapiirroksensa nimellä Jouko. Hän oli yksi Suomen harvoista ja myös tunnetuimmista pilapiirtäjistä.

Innanen asui Sulkavalla ja hän piirsi muun muassa Itä- ja Länsi-Savo -lehtiin sekä Iltalehteen. Hänen viimeinen piirroksensa Itä- ja Länsi-Savo-lehdissä julkaistiin tammikuussa 2016.

Innanen oli syntynyt vuonna 1952 Mikkelin Ristiinassa. Lapsuutensa hän vietti Lappeenrannan Lauritsalassa. Se oli hänelle tärkeä paikka kuten myös Savonlinna, johon äidin puolen suku muutti Karjalasta Lahdenpohjasta.

Jouko ja Tiina Innanen muuttivat Mikkelistä Sulkavan Rahkolan entiselle kyläkoululle vuonna 2007. Sieltä käsin Jouko työskenteli sairastumiseensa saakka. Hän sai sydänkohtauksen puolitoista vuotta sitten eikä enää toipunut siitä täysin.

Tiinan Innasen mukaan Jouko halusi viettää hieman erakkomaista elämää ja rakasti luontoa. Myös perheen mäyräkoirat olivat hänelle tärkeitä.

Jouko Innanen asui kotonaan viimeistä viikkoa lukuunottamatta. Hänet haudataan läheisten läsnäollessa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue lisää:

Pilapiirtäjä Jouko: "Me olemme liian kilttejä"

Pilapiirtäjän pitää olla valpas ja nopea

Suosittelemme