Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Hetki, jota et nähnyt tv:ssä – Dohan MM-stadionilla todistettiin erikoista katsomoepisodia

Khalifa-stadionilla on tiistaina enemmän yleisöä kuin kertaakaan aiemmin käynnissä olevissa Dohan MM-kisoissa.

Katsomo Khalifa-stadionilla.
Puolityhjät katsomot ovat puhuttaneet Dohan MM-kisoissa. Kuva: Lehtikuva / Martti Kainulainen
Atte Husu
Avaa Yle-sovelluksessa

DOHA. Tiistaina iltapäivällä Khalifa-stadionin tarina oli tuttu, kun valtaosa katsomolohkoista ammotti tyhjyyttään. Yhtäkkiä kello 18.15 etusuoran alkupäässä, sadan metrin lähtöpaikan tasolla sijainnut lohko marssitettiin kuitenkin lähes täyteen katsojista. Kyseisessä katsomonosassa on silmämääräisesti noin 500 istumapaikkaa, joista täyttyi ainakin noin 400.

Toimintaa ohjasi tarkoin kymmenen miestä, mutta jokin saattoi mennä pieleen, koska vain kymmenen minuuttia myöhemmin noin 400 ihmisen joukko käskettiin ylös ja passitettiin pois katsomosta.

Vastaavan kaltaisia tilanteita nähtiin stadionilla myös eilen, kun Kenian ja Etiopian lipuin varustautuneita katsojia saapui katsomoon naisten 3 000 metrin esteiden ja miesten 5 000 metrin finaaleja. Katsojilla oli aihetta juhlaan, sillä naisten matkalla kenialaiset pääsivät juhlimaan Beatrice Chepkoechin maailmanmestaruutta ja etiopialaiset miesten kisan kaksoisvoittoa. Tällöin katsojien liikkuminen ei ollut kuitenkaan selvästi ohjeistettua, vaan väkeä poistui tasaisesti ennen illan huipentanutta miesten 400 metrin aitafinaalia.

Dohan Khalifa-stadionille on valunut tiistai-illan edetessä aiempia päiviä enemmän yleisöä, ja etenkin miesten seiväskisaa seuraavassa päädyssä tunnelma oli korkealla.

Lue lisää:

Kuka saa kiinni ja kenet? Yle Urheilu kokosi pysäyttäviä faktoja dopingista – suomalaispomo ärähti testaajien toiminnasta Qatarin MM-kisoissa

Raitanen ei selitellyt hyytymistään: "Kello ei valehtele, ja tämä on raaka laji"

Daniel Ståhlin Leila-mummi kasvatti tyttärenpoikaansa karjalanpiirakoilla ja siskonmakkarakeitolla: "Hän oli voitontahtoinen jo pikkupoikana"

Suosittelemme