Hyppää sisältöön

Oulun tammikuista koulu-uhkausta puidaan käräjillä – epäilty teini-ikäinen tyttö uhkasi myös poliiseja ja pommin räjäyttämisellä kaupungissa

Tyttö on kuulusteluissa sanonut tehneensä uhkauksia hetken mielijohteesta ja vitsillä.

Kellon koulun oppilas kirjoitti verkkoon uhkauksen, jonka seurauksena koululla oli mittavat turvatoimet. Arkistokuva. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Oulussa Kellon kouluun viime tammikuussa kohdistuneen uhkauksen käsittely alkaa Oulun käräjäoikeudessa. Koulu-uhkauksen tekijäksi epäillään teini-ikäistä tyttöä. Epäilty oli tekojen aikaan 15-vuotias ja on nyt täyttänyt 16. Hän oli tekohetkellä Kellon koulun oppilas.

Tyttö on syytteessä kaikkiaan kolmesta nuorena henkilönä tehdystä perättömästä vaarailmoituksesta, jotka hän on syyttäjän mukaan tehnyt tammi–helmikuussa tänä vuonna. Syyttäjä vaatii 60 päiväsakon rangaistusta teinitytölle.

Haastehakemuksen mukaan tyttö tunnusti kirjoittaneensa verkkoon koulu-uhkauksen ja kaksi muuta uhkausta. Tammikuussa tyttö kirjoitti verkkoon, että aikoo ampua oululaisessa peruskoulussa. Toisessa uhkaukseksi tulkitussa viestissä hän kirjoitti pommin räjäyttämisestä Oulun keskustassa, ja kolmas uhkaus kohdistui poliiseihin ja poliisiasemaan.

Poliisi kertoi aiemmin, että tyttö selitti kuulusteluissa verkon keskustelupalstalle kirjoitettuja uhkauksia hetken mielijohteella ja sillä, että kyse oli vitsistä. Oppilaalla ei ole kertomansa mukaan ollut mitään todellisia toteutusaikeita. Lisäksi hän on ajatellut, ettei kukaan ota uhkausta tosissaan.

Uhkaus aiheutti Kellon koulussa laajat turvatoimenpiteet. Koulussa on yhteensä noin 630 oppilasta, lisäksi samassa rakennuksessa toimii päiväkoti.

Perättömästä vaarailmoituksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Juttua täydennetty kello 16.46: Lisätty syyttäjän sakkovaatimus, tarkennettu epäillyn muita uhkauksia ja päivitetty otsikkoa.

Suosittelemme sinulle