Hyppää sisältöön

Tämä Kuopion koulusurman uhreista tiedetään: ukrainalaissyntyinen kuolonuhri asui Kuopiossa, loukkaantuneista valtaosa naisia

Väkivallanteko tapahtui kokonaisuudessaan yhdessä luokkahuoneessa. Poliisin mukaan kaikkiaan luokassa oli "toistakymmentä" ihmistä.

Kauppakeskus Hermanin edustalle Kuopiossa oli tuotu kynttilöitä ja kukkia. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kuopion kouluiskun kuolonuhri on nuori ukrainalaissyntyinen nainen. Uhri asui Kuopiossa puolisonsa kanssa ja opiskeli Savon ammattiopistossa. Ukrainan lähetystö vahvistaa Ylen aiemmin kertoman tiedon.

Kouluhyökkäyksessä Savon ammattiopiston tiloihin kauppakeskus Hermanissa eilen kuoli yksi ihminen ja kymmenen loukkaantui. Yle seuraa tapausta ja tarjoaa siitä tuoreimmat tiedot hetki hetkeltä täällä.

Seitsemän uhreista naisia

Kuopion yliopistollinen sairaala KYS kertoi keskiviikkona aamulla, että kaksi vakavimmin loukkaantunutta on tehohoidossa ja heidän tilansa on vakaa. Toinen heistä on iskusta epäilty tekijä. Osastohoidossa on kolme lievemmin loukkaantunutta potilasta, joilla on leikkaushoitoa vaativia vammoja. Viisi loukkaantunutta on päässyt sairaalasta kotiin.

Kuopion yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Antti Hedmanin mukaan uhrit ovat iältään 15–50-vuotiaita. Seitsemän heistä on naisia. Keskusrikospoliisi ei vahvista loukkaantuneiden sukupuolta, ikää tai henkilöllisyyttä tässä vaiheessa.

Loukkaantuneilla on viiltohaavoja, jotka syntyivät, kun he olivat yrittäneen puolustautua tekijältä. Potilailla on viiltovammojen lisäksi murtumia.

Loukkaantuneiden joukossa on myös epäiltyä kahdesti ampunut poliisi. Useiden silminnäkijähavaintojen mukaan yksi loukkaantuneista on ammattiopiston opettaja.

Kaikki luokkahuoneessa olleet vaarassa

Iskun epäilty tekijä on vuonna 1994 syntynyt Siilinjärveltä kotoisin oleva mies. Hän on Savon ammattiopiston opiskelija. Poliisi ei vielä kommentoi, ovatko epäilty ja uhri olleet tekemisissä muutoinkin kuin opinnoissa.

Keskusrikospoliisin mukaan ammattiopiston luokassa oli läsnä "toistakymmentä" ihmistä. Väkivallanteko kookkaalla teräaseella tapahtui kokonaisuudessaan luokkahuoneessa, ja kaikki haavoittuneet olivat tekohetkellä luokassa.

Poliisin mukaan kaikki luokassa olleet olivat tilanteessa vaarassa. Luokkahuoneessa olleet liiketalouden opiskelijat olivat aloittaneet opintonsa tänä syksynä.

Lue lisää:

Nämä kuusi asiaa Kuopion koulusurmasta tiedetään: Tekijä vasta-aloittanut opiskelija aseenaan sapeli, KRP pyytää kaikkia mahdollisia vihjeitä

Poliisi Kuopion kouluhyökkäyksestä: Teko on epäillyn taustaan nähden yllättävä – Yle seuraa hetki hetkeltä

Koulusurman jälkeinen aamu on ollut oppilaitoksella erittäin raskas – johtaja: "Ihmisillä on suuri tarve puhua ja jakaa tunteita"

Kuopion koulusurma: ainakin näihin 4 kysymykseen haetaan nyt vastauksia ** **

Suosittelemme sinulle