Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Annimari Korte nautti mojitoja rannalla, kun 100 metrin aitojen MM-mitalit olivat edellisen kerran jaossa – "En uskonut, että ikinä urheilisin uudestaan"

Nilkkaansa tiistain harjoituksissa kolhinut aitajuoksija Annimari Korte tavoittelee Dohan MM-kisoissa 12,8-alkuista aikaa.

LEHTIKUVA Annimari Korte
Annimari Korte on Dohassa mukana MM-tasolla ensimmäistä kertaa urheilijana. Kuva: Lehtikuva / Martti Kainulainen
Joska Saarinen,
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Yleisurheilun MM-kisojen suorat lähetykset, aikataulut, kisauutiset ja videot löydät Yle Urheilun Kisaoppaasta.

Edelliset yleisurheilun MM-kisat käytiin kaksi vuotta sitten Lontoossa. Tuolloin pika-aituri Annimari Kortteella ei käynyt mielessäkään, että seuraavissa kisoissa hän olisi itse lähtöviivalla tuoreena Suomen ennätysnaisena.

– Kaverini hyppää täällä pituutta ja hänen kanssaan joimme silloin mojitoja jossain Barcelonan rannalla. Kummallakaan ei ollut aikomusta olla MM-kisoissa, mutta nyt olemme molemmat täällä, Korte muisteli Dohassa.

Korte on nyt MM-kisoissa ensimmäistä kertaa urheilijana, mutta vuoden 2015 Pekingin kisoissa hän oli paikalla toimittajana.

– Silloin en uskonut, että ikinä urheilisin uudestaan. En tehnyt silloin mitään urheiluun liittyvää muuten kuin toimittajana.

Kaikki muuttui keväällä 2017, kun Korte päätti lähteä huvikseen kentälle harjoittelemaan aitajuoksua. Kipinä puri uudelleen nopeasti. Naisen ennätys on parantunut kahdessa vuodessa peräti kahdeksan kymmenystä.

– Viimeisen kymmenen vuoden aikana on ollut ehkä pari viikkoa oikeasti terveitä päiviä. Allergiat vaivaavat edelleen, joten niitä päiviä ei voi laskea täysin terveiksi. Vammojakin on ollut koko ajan jotain. Viimeisen vuoden olen ollut omaan tasooni nähden tosi terveenä, Korte totesi.

Nilkka kipeytyi harjoituksissa

100 metrin aitajuoksun alkuerät juostaan lauantaina. Korte satutti nilkkaansa tiistain viimeistelyharjoituksissa, kun jalka kolahti aitaan. Kivuista huolimatta kyse ei ole kisaa vaarantavasta vammasta.

– Terveystilanne on nyt ihan hyvä, allergiat vain pikkaisen vaivaavat, Korte kertoi.

Korte juoksi heinäkuussa Joensuussa uudeksi Suomen ennätykseksi huiman ajan 12,72. Dohassa ennätys tuskin menee uusiksi. Syy löytyy Kortteen mukaan kilpailuohjelmasta.

– Tarvitsen kaksi perättäistä juoksua suunnilleen tunnin välein, jotta pystyn juoksemaan superhuippuaikoja. Sen takia en odota täällä mitään Suomen ennätystä tai muuta. Olen paremmassa kunnossa, kuin mitä olin silloin Joensuussa.

Kisojen päätöspäivänä sunnuntaina on ohjelmassa 100 metrin aitojen välierät ja finaali. Juoksuilla on kuitenkin kolme tuntia väliä.

Kortteen ennätysajalla olisi edellisissä Lontoon MM-kisoissa voitettu pronssia. Korte ei ole kuitenkaan antanut mahdolliselle mitalille ajatustakaan.

– En ole ajatellut edes finaalia. Haluan vain päästä välieriin. Haluaisin juosta ainakin 12,8-alkusein ajan ja katsotaan sitten, mihin se riittää, Korte mietti.

Lue myös:

Annimari Korte ei pelkää Dohan hurjaa kuumuutta – "Kaikki alle 13 sekunnin ajat kelpaavat"

Suomalaisaiturit yrittävät olla häiriintymättä pahamaineisista lähtötelinekameroista – epäimarteleva kuvakulma puhuttaa: "Ei tuo mitään lisäarvoa"

Annimari Korte tietää, miten kovia tuloksia tehdään – "Suomessa pelätään kovaa harjoittelua”

“Haluan näyttää epäilijöille, että he ovat väärässä” – pika-aituri Annimari Korte selätti sairaudet ja palasi huipulle 

Suosittelemme sinulle