Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Taika Koilahti pyrkii pitämään elämän arvokisakuplassa mahdollisimman tavallisena: "Tunnen olevani yleisurheilumaailmassa"

Viime tingassa Dohaan valittu pituushyppääjä Taika Koilahti on viihtynyt ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan pääasiassa hotellihuoneessa.

LEHTIKUVA Taika Koilahti
Taika Koilahti on yrittänyt pitää päivänsä mahdollisimman tavallisina Dohan MM-kisoissa. Kuva: Lehtikuva / Martti Kainulainen
Joska Saarinen,
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Pituushyppääjä Taika Koilahden paikka MM-kisoissa Dohassa varmistui vasta viime tingassa. Suomalainen sai kansainväliseltä yleisurheiluliitto IAAF:ltä kutsun kisoihin syyskuun 10. päivä rankingsijoituksen perusteella.

Kaikki on uutta ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa hyppäävälle Koilahdelle, 20. Aiemmin kesällä Koilahti kuului mitalisuosikkeihin alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Gävlessä, mutta jäi ilman tulosta.

– Tuntuu, että täällä ollaan kuplassa. Olen puhunut kavereille siitä, kuinka tunnen olevani yleisurheilumaailmassa. Kaikki on yleisurheilua. Sellaista vibaa ei nuorten kisoissa ollut, Koilahti kertoo.

Koilahti saapui Dohaan sunninutaina valmisteluleiriltä Turkin Belekistä. Turun Weikkoja edustava Koilahti kertoo pyrkineensä Dohassa pitämään kaiken mahdollisimman "tavallisena". Päivät ovat kuluneet pääasiassa hotellihuoneessa.

– Tavallista on olla vain ja jutella puhelimessa kavereiden, poikaystävän ja äidin kanssa. Puhua tavallisista asioista eikä liikaa keskittyä kisaan, mutta kuitenkin vähän, Koilahti avaa.

Teknisiä yksityiskohtia ei enää viilata

Koilahti hyppäsi elokuun alussa ennätyksekseen 669 Kalevan kisoissa Lappeenrannassa. Dohan tulostavoitteita Koilahti ei haastattelussa avaa.

– Lähden tekemään hyvää suoritusta. En osaa vielä sanoa, mikä sellainen on. Toivon, että kisan jälkeen on olo, että nyt meni hyvin enkä olisi voinut tehdä mitään toisin, Koilahti sanoo.

– Koitan hypätä mahdollisimman hyvin ja sitten katso miten muut hyppäävät.

Lauantain kilpailuun valmistava harjoittelu on Koilahden mukaan tähdännyt hyvän kisafiiliksen hakemiseen. Teknisiin yksityiskohtiin ei harjoituksissa enää olla keskitytty.

– Ei tässä ole oikein ehtinyt viilata mitään. Kunhan juoksu tulee kisassa loppuun asti, niin sitten menee hyvin, Koilahti toteaa.

Lue myös:

Taika Koilahti pelaa riskillä ja keskittyy harjoitteluun ennen MM-Dohaa – "Olemme tässä vähän tulisilla hiilillä"

Pituushyppylahjakkuus Taika Koilahti jätti teini-iän kotkotukset taakseen ja lähestyy Euroopan kärkeä 15 sentin vuosivauhtia: "Ei ole mitään rajoja"

Pituushyppytähti Taika Koilahti lähestyy hurjaa vauhtia lähes 29 vuotta vanhaa Suomen ennätystä – huipputuloskin jätti odottamaan lisää: "Toivon, että tulisi vielä höpsö hyppy pidemmälle"

Suosittelemme sinulle