Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Taas iso tuomariratkaisu MM-yleisurheilussa! Espanjalaisaituri nostettiin viidenneltä sijalta pronssille

Miesten 110 metrin aitojen finaalissa riitti dramaattisia käänteitä vielä seuraavana päivänäkin. Espanjan Orlando Ortega nostettiin mitaleille protestin jälkeen.

Katso video kuvaa klikkaamalla.
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Miesten 110 metrin aitojen finaalissa hallitseva maailmanmestari ja olympiavoittaja Omar McLeod aiheutti ongelmia. Jamaikalainen osui viimeistä edelliseen aitaan ja menetti tasapainonsa. McLeod kaatui ja häiritsi samalla viereisellä radalla juossutta Orlando Ortegaa. Espanjalainen ylitti maaliviivan viidentenä, kun taas McLeod hylättiin.

Mitalit jaettiin kisan voittajalle, Yhdysvaltojen Grant Hollowaylle, toiseksi tulleelle venäläiselle Sergei Shubenkoville sekä kisan kolmoselle, Ranskan Pascal Martinot-Lagardelle.

Torstaina tilanteeseen tuli vielä muutos, sillä Espanjan joukkue oli tehnyt tapauksesta protestin. Ensimmäinen protesti hylättiin, mutta toinen meni läpi. Protestissaan Espanjan joukkue vaati, että Ortega saisi joko juosta yksin uudelleen tai vaihtoehtoisesti Ortegalle annetaan mitali.

Jury tutki asiaa, päätyi kannassaan jälkimmäiseen ja Ortega sai pronssimitalin. Myös Martinot-Lagarde saa pitää mitalinsa. Erikoiseksi tilanteen tekee se, että Ortegan edelle maaliin ehti mitalistien lisäksi myös Kiinan Xie Wenjun. Nähtäväksi jää, onko seuraavana vuorossa vastalauseita kiinalaisten leiristä.

Tapaus ei ollut ensimmäinen Dohan MM-kisoissa, sillä jury päätyi vastaavaan tilanteeseen myös miesten moukarinheitossa. Siinä pronssille nostettiin puolalaisheittäjä Wojciech Nowicki. Kisoissa on tehty paljon muitakin protesteja.

Päivitys kello 22.30: Lisätty tieto siitä, että Espanja teki tapauksesta kaksi protestia.

Lue myös:

Pika-aidat jälleen täynnä draamaa! Suomalaistuomari odottaa protesteja

MM-moukarin tuloksiin hämmentävä käänne, pronssi jaettiin protestin jälkeen kahdella eri tuloksella – suomalaistuomari: "Erikoista ja epätavallista"

Norjan protesti meni läpi! Nuorin Ingebrigtsen pääsee sittenkin finaaliin – "En juossut 12 ja puolta kierrosta turhaan"

Ingebrigtsenin veljesten juhlat saivat dramaattisen päätöksen, kun suurin suosikki hylättiin – asiantuntija: "Noita on myös katsottu sormien läpi"

Karsintaraja oli paperia miesten kuulassa – hallitseva mestari valmis puolustamaan titteliä

Mitä draamaa 10-ottelussa! Mestaruustaiston ykkösmies Mayer ei pystynyt hyppäämään seivästä ja murtui kyyneliin

Mäkelä loikki finaaliin, valmentaja latasi täyslaidallisen kisajärjestelyistä: "Suomessa ei näin huonolla kasantasoituksella hypättäisi yhtään kisaa"

Huntington joutui keskeyttämään ottelunsa

Annimari Korte nautti mojitoja rannalla, kun 100 metrin aitojen MM-mitalit olivat edellisen kerran jaossa – "En uskonut, että ikinä urheilisin uudestaan"

Ensimmäiset MM-kisat ilman Usain Boltia, ja Jamaikan paletti meni heti täysin sekaisin – järjestääkö pieni ryhmä Dohassa historiallisen vallankumouksen?

Suomalaisaiturit yrittävät olla häiriintymättä pahamaineisista lähtötelinekameroista – epäimarteleva kuvakulma puhuttaa: "Ei tuo mitään lisäarvoa"

Suosittelemme