Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Mieletön juoksu! Näin Muhammad tykitti ME:n – "Huikea historiallinen kilpailu!"

Yhdysvaltojen Dalilah Muhammad paranteli Dohan MM-kisoissa nimissään olevaa maailmanennätystä 400 metrin aitajuoksussa.

Katso video kuvaa klikkaamalla.
Nina Vanhatalo,
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Dalilah Muhammad on käynyt tämän kesän ajan tiukkaa keskinäistä kamppailua maannaisensa Sydney McLaughlinin kanssa 400 metrin aitajuoksun paremmuudesta.

Kumpikin on voittanut useita kilpailuja kauden aikana, mutta heinäkuussa 29-vuotias Muhammad jätti 20-vuotiaan McLaughlinin taakseen Yhdysvaltojen mestaruuskisoissa ja millä tavalla! Muhammad rikkoi tuolloin 16 vuotta vanhan maailmanennätyksen.

Dohassa junioritähti McLaughlin haastoi Muhammadin mestaruustaistoon, mutta ainakin tällä kertaa konkari oli vielä kovempi. Muhammad aloitti kisan vahvasti ja maalisuoralle tultaessa oli selkeästi McLaughlinia edellä. McLaughlin saavutti Muhammadia, mutta ei saanut tätä kiinni.

Muhammadin loppuaika 52,16 on uusi maailmanennätys ja se oli 0,04 sekuntia nopeampi aika kuin vanha ennätys. McLaughlin kellotti myös uuden ennätyksensä 52,23. Kolmanneksi kirinyt Jamaikan Rushell Clayton juoksi myös ennätyksensä 53,74 ja neljänneksi tullut Lea Sprunger teki Sveitsin ennätyksen ajalla 54,06.

– Huikea historiallinen kilpailu! Kumpikaan ei tehnyt virheitä, hehkutti Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja.

Rajan mukaan McLaughlin tuli lopun suoran niin loistavasti, että jos matkaa olisi ollut 15 metriä enemmän, McLaughlin olisi mennyt ohi.

– Täydellistä aitomista molemmilta. Muhammadilla melkein meinasi bensa loppua, mutta ei tarvitse mennä enempää, riittää, että jaksaa loppuun asti.

Muhammad kertoi, että hän oli valmistautunut juoksemaan kovaa ja oli valmis jopa maailmanennätykseen.

– Se, että juoksee maailmanennätyksen näissä ympyröissä, tekee siitä vieläkin arvokkaamman, Muhammad sanoi Yle Puheelle.

Hänen mukaansa McLaughlinin mukana olo auttaa häntä juoksemaan yhä kovempaa.

– Tiedän aina, että hän on siellä ja tulee kovaa takaa. Ja teen kaikkeni, että hän pysyy takanani.

McLaughlin oli kisan jälkeen pettyneen oloinen, vaikka sanoi olevansa tyytyväinen juoksuunsa.

– Olen vain väsynyt. Tämä on ollut pitkä kausi, ja olen valmis menemään kotiin, hän sanoi Yle Puheelle.

Dohan MM-kilpailuissa on nähty yksi maailmanennätys ennen tätä, kun Yhdysvallat paranteli uuden lajin eli sekaviestin ME:tä aikaan 3.09,34.

Päivitetty kello 22.22: Lisätty Muhammadin ja McLaughlinin kommentit

Lue myös:

Rion olympiavoittaja Dalilah Muhammad rikkoi 400 metrin aitojen ME:n: "Tämä on vasta alkua"

Maria Huntington on toipunut vatsavaivoistaan

Suomalaispäättäjä oli mukana tekemässä MM-kisojen kohuttuja mitaliratkaisuja – myöntää nyt ristiriitaisuudet sääntötulkinnoissa

Loukkaantumisista kärsineen Helanderin heittokunto on täysi arvoitus – MM-debytantti myhäili salaperäisesti valmentajansa kanssa harjoituskaarien pituuksista kysyttäessä

Kommentti: Kansainvälinen yleisurheiluliitto sivuuttaa asiantuntijansa – tässä on syy Qatarin MM-kisojen "reilun pelin" mitalikohuun

Kymppiottelijat järjestivät kunnon jännitysnäytelmän – äänensäkin menettäneestä Kaulista tuli kaikkien aikojen nuorin maailmanmestari

Vihdoinkin! Johnson-Thompson sai kauan kaipaamansa kirkkaimman mitalin, mutta tietää jo seuraavan tavoitteensa – "Huonot hetket ovat auttaneet minua"

Ratakierroksen maailmanmestaruus ei aiheuttanut Naserille samanlaista järkytystä kuin huima voittoaika: "Se räjäytti mieleni"

Suosittelemme sinulle