Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Barshim villitsi kotiyleisön, ennätyksiin venynyt venäläiskaksikko juhli vesiesteessä

Miesten korkeushypyn finaalista muodostui melkoinen jännitysnäytelmä, jossa ennakkosuosikki osoitti hermojensa hallintaa ja venäläishaastajat venymiskykyä.

Katso video kuvaa klikkaamalla.
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kotiyleisö odotti Qatarin Mutaz Essa Barshimin mestaruutta, ja sen se saikin. Mutta vasta tiukan taistelun jälkeen. Kahden vuoden takainen mestari oli tiukan paikan edessä korkeudessa 233, kun hän pääsi sen ylitse vasta kolmannellaan.

Tämän jälkeen Barshim ylitti kevyesti korkeudet 235 ja kauden kärkituloksen 237 ensimmäisillä yrityksillään ja sai kotiyleisön sekaisin.

Barshim palasi nilkkavamman jälkeen kilpakentille vasta kesäkuussa ja on kilpaillut tällä kaudella varsin säästeliäästi. Ennen Dohan MM-kisoja hän oli osallistunut ainoastaan kolmeen kilpailuun ja hyppäsi karsinnassa kauden parhaakseen 229.

– Barshim on ajoituksellisesti paras hyppääjä, Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja arvioi.

– Hän osoitti henkistä kanttia ja näytti, miten hyödynnetään kolmas yritys oikein.

Venäläiskaksikko Mihail Akimenko - Ilja Ivanjuk pani hyvin ennakkosuosikki-Barshimille kampoihin, sillä kumpainenkin venyi ennätykseensä. Molemmat paransivat parastaan kahdella sentillä, kun he ylittivät korkeuden 235.

Kaksikon eroksi koitui korkeus 233, jonka Ivanjuk ylitti vasta kolmannellaan, kun taas Akimenko pääsi tästä yli heti ensimmäisellään. Venäläisurheilijat ottivat kuitenkin hopea- ja pronssimitaleistaan kaiken ilon irti ja juhlivat näitä stadionin vesiesteessä.

Kauden aikaisempi kärkituloksen haltija, Valko-Venäjän Maksim Nedasekau jätettiin neljänneksi tuloksella 233.

Lue myös:

Mieletön juoksu! Näin Muhammad tykitti ME:n – "Huikea historiallinen kilpailu!"

Maria Huntington on toipunut vatsavaivoistaan

Dohan MM-kisojen järjestäjät aiheuttivat stadionille yleisöryntäyksen tekemällä perjantaista ilmaistapahtuman, lipun ostaneet suomalaiskatsojat eivät päässeet sisään – "Tappio täytyy vain niellä"

Suomalaispäättäjä oli mukana tekemässä MM-kisojen kohuttuja mitaliratkaisuja – myöntää nyt ristiriitaisuudet sääntötulkinnoissa

Dalilah Muhammad juoksi upean ME-ajan, Barshim täytti kotiyleisön toiveet – Yle seurasi Dohan 8. kilpailupäivää hetki hetkeltä

Loukkaantumisista kärsineen Helanderin heittokunto on täysi arvoitus – MM-debytantti myhäili salaperäisesti valmentajansa kanssa harjoituskaarien pituuksista kysyttäessä

Kommentti: Kansainvälinen yleisurheiluliitto sivuuttaa asiantuntijansa – tässä on syy Qatarin MM-kisojen "reilun pelin" mitalikohuun

Suosittelemme sinulle