Hyppää sisältöön

Hurrikaanin takia kovia kokenut Gardiner ei tuulettanut mestaruutta eikä ennätysaikaa – "Halusin vain, että maani on ylpeä minusta"

Bahaman Steven Gardiner menetti paljon kotisaartaan koetelleessa hurrikaanissa. Hänen perheensä halusi juoksijan osallistuvan Dohan MM-kisoihin.

Steven Gardiner
Katso video kuvaa klikkaamalla.
Anu Karttunen

Steven Gardiner ei tuulettanut, kun hän ylitti maaliviivan voittajana 400 metrin finaalissa.

Gardiner oli yksi kisan ennakkosuosikeista, mutta hänen ylivoimansa oli silti yllättävä. Loppusuoralle tultaessa hän erottautui rintamasta ja otti maailmanmestaruuden uudella Bahaman ennätyksellä 43,48. Se oli samalla kaikkien aikojen kuudenneksi kovin aika 400 metrillä.

Viimeinen kuukausi on kuitenkin ollut Gardinerille erittäin raskas. 1. syyskuuta Bahaman saarille iskenyt 5. kategorian hurrikaani Dorian oli yksi pahimmista, ja se aiheutti suurta tuhoa myös Gardinerille ja hänen perheelleen.

Ainakin 50 ihmistä tappanut hurrikaani tuhosi kaksi Garniderin taloa ja keskeytti hänen harjoittelunsa useaksi päiväksi.

– Halusin tulla tänne ja tehdä parhaani. Ystäväni ja perheeni halusivat, että osallistun kisoihin, ja nyt pystyin tuomaan mitalin maalleni, Gardiner kertoi medialle.

– Halusin vain, että maani on ylpeä minusta.

Kilpailun toiseksi nousi yksi Dohan kisojen suurimmista yllättäjistä, Kolumbian Anthony Zambrano, joka nousi loppukirillään neljänneltä sijalta toiseksi ja ennakkosuosikki Fred Kerleyn ohi. Yhdysvaltalainen on kellottanut tämän kauden toiseksi kovimman ajan 43,64, mutta jäi tästä yli puoli sekuntia.

Lue myös:

Kipruto piti lupauksensa – pelastui sadasosan turvin

Barshim villitsi kotiyleisön, ennätyksiin venynyt venäläiskaksikko juhli vesiesteessä

Mieletön juoksu! Näin Muhammad tykitti ME:n – "Huikea historiallinen kilpailu!"

Maria Huntington on toipunut vatsavaivoistaan

Dohan MM-kisojen järjestäjät aiheuttivat stadionille yleisöryntäyksen tekemällä perjantaista ilmaistapahtuman, lipun ostaneet suomalaiskatsojat eivät päässeet sisään – "Tappio täytyy vain niellä"

Suomalaispäättäjä oli mukana tekemässä MM-kisojen kohuttuja mitaliratkaisuja – myöntää nyt ristiriitaisuudet sääntötulkinnoissa

Loukkaantumisista kärsineen Helanderin heittokunto on täysi arvoitus – MM-debytantti myhäili salaperäisesti valmentajansa kanssa harjoituskaarien pituuksista kysyttäessä

Kommentti: Kansainvälinen yleisurheiluliitto sivuuttaa asiantuntijansa – tässä on syy Qatarin MM-kisojen "reilun pelin" mitalikohuun

Suosittelemme sinulle