Hyppää sisältöön

Yamanishi karkasi voittoon, Karlströmille historiallinen pronssi

Ennakkosuosikki Toshikazu Yamanishi ei antanut muiden yllättää 20 kilometrin kävelykisassa. Dohan MM-kisojen viimeinen kävelykilpailu käytiin 30 asteen lämmössä.

Perseus Karlström, Toshikazu Yamanishi ja Vasili Mizinov
Perseus Karlström (vas.), Toshikazu Yamanishi ja Vasili Mizinov 20 kilometrin kävelykisan jälkeen. Kuva: Getty Images
Anu Karttunen

Japanin Toshikazu Yamanishi voitti 30 asteen lämpötilassa käydyn miesten 20 kilometrin kävelyn maailmanmestaruuden ylivoimaiseen näytöstyyliin. Kiinan Wang Kauhua avasi pelin puolen tunnin kävelyn jälkeen, mutta Yamanishi otti hänet kiinni ja siirtyi kärkeen reilun seitsemän kilometrin jälkeen.

23-vuotias Yamanishi piti eron 15 sekunnissa loppuun asti, mutta hänen takanaan käytiin tiukka vääntö himmeämmistä mitaleista. Ruotsin Perseus Karlström oli pitkään kiinni hopeisessa mitalissa, mutta venäläinen Vasili Mizinov oli ajoittanut kuntonsa oikein ja kiri Karlströmin ohi viimeistä edellisellä kilometrillä.

Mizinov suorastaan lensi viimeisen kilometrin ja käveli sen seitsemän sekuntia nopeammin kuin Yamanishi. Japanilaisen voittoaika oli 1.26.34, mikä jäi noin yhdeksän minuuttia hänen ennätysajastaan. Mizinov voitti Karlströmin lopulta 11 sekunnilla.

Maailmanlistalla viidenneksi rankatun Karlströmin pronssimitali oli historiallinen, sillä se oli Ruotsin ensimmäinen miesten kävelymitali MM-kisoissa.

Lue myös:

Hurrikaanin takia kovia kokenut Gardiner ei tuulettanut mestaruutta eikä ennätysaikaa – "Halusin vain, että maani on ylpeä minusta"

Kipruto piti lupauksensa – pelastui sadasosan turvin

Barshim villitsi kotiyleisön, ennätyksiin venynyt venäläiskaksikko juhli vesiesteessä

Mieletön juoksu! Näin Muhammad tykitti ME:n – "Huikea historiallinen kilpailu!"

Maria Huntington on toipunut vatsavaivoistaan

Dohan MM-kisojen järjestäjät aiheuttivat stadionille yleisöryntäyksen tekemällä perjantaista ilmaistapahtuman, lipun ostaneet suomalaiskatsojat eivät päässeet sisään – "Tappio täytyy vain niellä"

Suomalaispäättäjä oli mukana tekemässä MM-kisojen kohuttuja mitaliratkaisuja – myöntää nyt ristiriitaisuudet sääntötulkinnoissa

Loukkaantumisista kärsineen Helanderin heittokunto on täysi arvoitus – MM-debytantti myhäili salaperäisesti valmentajansa kanssa harjoituskaarien pituuksista kysyttäessä

Kommentti: Kansainvälinen yleisurheiluliitto sivuuttaa asiantuntijansa – tässä on syy Qatarin MM-kisojen "reilun pelin" mitalikohuun

Suosittelemme sinulle