Hyppää sisältöön

Kuubalaisheittäjä joutui poistumaan kolme kertaa MM-kisoista tyhjin käsin, nyt tärähti kultaa – "Olen jahdannut ja ansainnut mitalini"

Moninkertainen arvokisamitalisti Sandra Perkovic jätettiin kolmanneksi, kun kuubalaiskaksikko Yaime Pérez - Denia Caballero juhlivat.

Yaime Pérez
Katso video kuvaa klikkaamalla.
Anu Karttunen

Kuuban Yaime Pérez ei ole koskaan voittanut kultaa MM-kisoissa tai olympialaisissa, koska edellä on aina ollut ainakin yksi nainen: Kroatian Sandra Perkovic.

Perkovic teki viime vuonna historiaa voittaessaan viidennen perättäisen EM-kullan, mutta hän on juhlinut myös muissa arvokisoissakin. Hän on voittanut kultaa niin Lontoon ja Rion olympialaisissa kuin Lontoon ja Moskovan MM-kisoissa.

Pekingin MM-kisoissa kultamitali lipsahti Perkovicin hyppysistä, mutta silloin juhli toinen kuubalainen Denia Caballero.

Dohassa 28-vuotias Pérez sai vihdoin juhlia. Tosin vain harva stadionilla huomasi sitä, sillä miesten korkeuskisa ja kotiyleisön suurin suosikki Mutaz Essa Barshim vei kaiken huomion.

Pérez linkosi kiekon heti ensimmäisellä heitollaan lukemiin 68,10. Neljännellä kierroksella Caballero nappasi johtopaikan tuloksellaan 68,44, mutta sai pitää sitä vain hetken. Viidennellään Pérez heitti voittotuloksen 69,17. Voittotulos jäi vain 22 senttiä hänen kauden kärkituloksestaan.

Loukkaantumisista viime aikoina kärsinyt Perkovic ei pystynyt vastaamaan kovalle kuubalaiskaksikolle. Hänen paras heittonsa oli ensimmäinen ja se kantoi 66,72. Sillä irtosi pronssia.

Pérez loukkasi itseään vain hieman ennen kilpailua ja oli syystäkin huolissaan.

– Luulin, etten toivu kunnolla. Nämä olivat minun neljännet MM-kisani ja olen aina ollut huippukunnossa, mutta joutunut lähtemään ilman mitalia, parhaimmillaan neljänneksi sijoittunut Pérez sanoi kisan jälkeen.

– Tämä osoittaa, ettei koskaan saa antaa periksi. Olen jahdannut ja ansainnut mitalini.

Kroatian mitalitilin avannut Perkovic otti kolmannen sijan tyynesti vastaan ja kertoi kaipaavansa jo taukoa.

– Mennään eteenpäin, nyt kun kausi on ohi. Tarvitsen nyt lomaa ja ensi vuonna haluan tulla takaisin.

Lue myös:

Yamanishi karkasi voittoon, Karlströmille historiallinen pronssi

Hurrikaanin takia kovia kokenut Gardiner ei tuulettanut mestaruutta eikä ennätysaikaa – "Halusin vain, että maani on ylpeä minusta"

Kipruto piti lupauksensa – pelastui sadasosan turvin

Barshim villitsi kotiyleisön, ennätyksiin venynyt venäläiskaksikko juhli vesiesteessä

Maria Huntington on toipunut vatsavaivoistaan

Dohan MM-kisojen järjestäjät aiheuttivat stadionille yleisöryntäyksen tekemällä perjantaista ilmaistapahtuman, lipun ostaneet suomalaiskatsojat eivät päässeet sisään – "Tappio täytyy vain niellä"

Suomalaispäättäjä oli mukana tekemässä MM-kisojen kohuttuja mitaliratkaisuja – myöntää nyt ristiriitaisuudet sääntötulkinnoissa

Loukkaantumisista kärsineen Helanderin heittokunto on täysi arvoitus – MM-debytantti myhäili salaperäisesti valmentajansa kanssa harjoituskaarien pituuksista kysyttäessä

Kommentti: Kansainvälinen yleisurheiluliitto sivuuttaa asiantuntijansa – tässä on syy Qatarin MM-kisojen "reilun pelin" mitalikohuun

Suosittelemme sinulle