Hyppää sisältöön

Desisa kirkasti kuuden vuoden takaisen MM-hopeansa kullaksi maratonilla – Ayalan tyhmänrohkea veto kostautui

Etiopia nappasi miesten maratonilta kaksoisvoiton Dohan MM-kisoissa. Voittoon ylsi Lelisa Desisa ajalla 2.10.40.

Lelisa Desisa juoksi kauden parhaallaan maratonin mestariksi
Lelisa Desisa juoksi kauden parhaallaan maratonin mestariksi
Kirsi Teiskonlahti

Kuusi vuotta sitten MM-hopealle miesten maratonilla juossut Lelisa Desisa pääsi nauttimaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä maailmanmestaruudesta Dohassa. Desisa vei voiton kauden parhaallaan 2.10.40. Hän kukisti viimeisen kilometrin kovassa kirissä maanmiehensä Mosinet Geremewin neljällä sekunnilla.

MM-pronssille juoksi Kenian Amos Kipruto ajalla 2.10.51.

Maratonilla nähtiin todella vauhdikas alku, kun Paraguayn Derlys Ayala repäisi kärkeen hurjalla vauhdilla. Ayala juoksi oman ennätyksensä vain kaksi viikkoa sitten Buenos Airesissa, mikä kenties antoi hänelle itseluottamusta kovaan vauhtiin. Parhaimmillaan Ayala johti hänen takanaan juossutta ryhmää yli minuutilla.

Dohan kuuma ja kostea ilma tekivät kuitenkin tepposet Ayalalle. 20 kilometrin kohdalla hänet saatiin kiinni, ja puolimaratonin kohdalla Ayala joutui keskeyttämään kisan.

Tämän jälkeen kärkipaikkaa piti pitkään Eritrean Zersenay Tadese, mutta hän joutui taipumaan, kun matkaa oli jäljellä viitisen kilometriä.

Ison-Britannian Callum Hawkins oli parhaana eurooppalaisena neljäs. Hawkins käväisi viimeisellä viisikilometrisellä kärjessä, mutta ei kestänyt mitalikolmikon kyytiä viimeisellä kilometrillä. Näin Hawkins joutui jälleen tyytymään karvaaseen neljänteen sijaan, aivan kuten kaksi vuotta sitten Lontoossakin.

Keskeyttäjiä miesten maratonilla oli lopulta parisenkymmentä.

Voit katsoa tallenteen miesten maratonilta alta.

Mosinet Geremew on yksi juoksun suosikeista

Lue myös:

Mieletön juoksu! Kenenisa Bekele jäi vain kahden sekunnin päähän maratonin maailmanennätyksestä Berliinissä

Alisa Vainio taisteli tajunnan rajamailla, tuupertui vessaan – "Ihan hirveätä"

Mitä naisten "epäinhimillisellä" MM-maratonilla oikeasti tapahtui? Merkittävät vaikutukset 50 kilometrin kävelyyn

MM-finaalin viimeiseksi jäänyt Mäkelä ruoski itseään rajusti ja purskahti itkuun radiohaastattelussa: "Tämä oli ihan farssi"

Katso poskettoman kuulafinaalin huipputyönnöt! Kärkikolmikko sentin sisällä toisistaan – voitto irtosi kaikkien aikojen kolmanneksi pisimmällä työnnöllä

Suomen pika-aiturikolmikko historiallisesti MM-välieriin! – Neziri nopein suomalainen, vaikka lähtö epäonnistui: "Kyllä minä ennätyskunnossa olen"

Suosittelemme sinulle