Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Suomen pika-aiturikolmikko historiallisesti MM-välieriin! – Neziri nopein suomalainen, vaikka lähtö epäonnistui: "Kyllä minä ennätyskunnossa olen"

Annimari Korte, Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri etenivät sunnuntain välierävaiheeseen 100 metrin aidoissa. Voit katsoa suomalaisten juoksut klikkaamalla jutun kivaa.

Koko Suomen pika-aiturikolmikko historiallisesti MM-välieriin!
Petra Manner,
Joel Holma
Avaa Yle-sovelluksessa

Yleisurheilun MM-kisojen suorat lähetykset, aikataulut, kisauutiset ja videot löydät Yle Urheilun Kisaoppaasta.

Suomen aitatrio Annimari Korte, Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri juoksivat lauantaina alkueristä jatkoon huomisiin 100 metrin aitojen MM-välieriin Dohassa. Jokainen suomalainen alitti hienosti 13 sekunnin rajan.

Annimari Korte juoksi MM-välieriin ajalla 12,97 ja oli erässään kolmas.

– Halusin juosta niin varman päälle kuin voin. Tiesin, että perusjuoksulla pääsee välieriin, Korte summasi Yle Urheilulle

Reetta Hurske kiihdytti tuttuun tapaan hyvin ja juoksi aikaan 12,96. Hurske oli erässään neljäs ja pääsi Kortteen tavoin suoraan välierävaiheeseen.

– Menin sellaisella ok-juoksulla jatkoon. Verryttellyssä tuntui tahmealta. Tänään joutui tekemään aika paljon töitä. Huomenna pitäisi olla iskussa, Hurske kommentoi tuoreeltaan alkueräjuoksun jälkeen.

Nooralotta Neziri epäonnistui pahasti lähdössään, mutta pystyi siitä huolimatta tekemään ajan 12,92. Neziri oli erässään viides ja pääsi välieriin aikavertailun perusteella.

– Kyllä siinä matkan varrella tuli mietittyä, että ei hitto. Lähtöön meni ainakin kymmenys.

Neziri ei osannut heti alkuerän jälkeen kertoa, mikä lähdössä meni pieleen.

– Tärkeintä on, että pääsin jatkoon. Haluisin sitä niin paljon. Kyllä minä ennätyskunnossa olen, Neziri kertoi.

Neziri oli alkuerien 15. nopein, Hurske 16:s ja Korte 18:s. Yhdysvaltain olympiavoittaja Brianna McNeal diskattiin varaslähdön takia toisessa erässä. Nigerian Tobi Amusan oli alkuerien nopein ajalla 12,48.

Naisten 100 metrin aitojen välierät juostaan sunnuntaina kello 19.02.

Päivitetty juttuun alkuerätilastoja kello 18.27.

Korjattu 22.02: Hurske oli alkuerien 16:s ja Korte 18:s.

Lue myös:

Ruuskanen paukutti viimeistelyleirillä yli 80 metrin kaaria, mutta Dohassa heitto oli vaisua – valmentaja Blom otti pettymyksen raskaasti: "Katsotaan nyt, onko minulla vielä työpaikka"

Hallitseva mestari Vetter kiskaisi keihäskarsinnassa ensimmäisellään yli 89 metriä nilkkavaivaisena – leikkaus odottaa ensi viikolla: "Tokiossa minun pitäisi olla kunnossa"

"Pronssimitalin antaminen Ortegalle oli liioittelua" – brittilegendan mielestä dramatiikka kuuluu aitajuoksun luonteeseen

Suosittelemme sinulle