Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

MM-finaalin viimeiseksi jäänyt Mäkelä ruoski itseään rajusti ja purskahti itkuun radiohaastattelussa: "Tämä oli ihan farssi"

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä jäi loikkafinaalin viimeiseksi Dohan MM-kisoissa.

Kristiina Mäkelä, Doha2019
Kristiina Mäkelä pettyi alle 14 metrin jääneisiin loikkiinsa. Kuva: Martti Kainulainen/Lehtikuva
Kirsi Teiskonlahti,
Nina Vanhatalo
Avaa Yle-sovelluksessa

26-vuotias Kristiina Mäkelä pettyi pahasti tulokseensa kolmiloikkafinaalissa Dohan MM-kisoissa.

Mäkelä loikki torstaina finaaliin tämän kauden parhaalla tuloksellaan ulkoradoilla, 14,26 metrillä. Finaalissa tulokset jäivät kuitenkin Mäkelän kauden parhaista.

Suomalainen taipui finaalin viimeiseksi. Mäkelä loikki parhaansa toisella kierroksella, 13,99 metriä.

Heikkoihin tuloksiin Mäkelä löysi syyn juoksusta, joka ei kulkenut lainkaan totuttuun tapaan.

– Silloin kun juoksu ei kulje, ei pääse sellaiseen asentoon, josta pystyisi ponnistamaan. Se näkyi selvästi tuloksessa. Ei ollut sellainen olo, että pääsisi tekemään mitään. Se johtui yksinkertaisesti huonosta juoksusta, Mäkelä kertoi Yle Puheen haastattelussa.

Suurin syy juoksun sakkaamiselle oli palautumisessa. Mäkelä tunnusti, ettei hän päässyt takaisin vireeseen torstaisen karsinnan jälkeen.

– Verkassa tuntui ihan hyvältä ja verkkahyppy oli varmaan minun kisani pisin hyppy. Tein sen vain kymmenen askeleen vauhdilla, eli pitoja oli kropassa. Jos olisin vain päässyt oikeaan asentoon, olisi voinut tulla vaikka mitä.

Mäkelä kilpaili nyt ensimmäistä kertaa ulkoratojen MM-kisojen finaalissa. Tuo saavutus ei kuitenkaan lämmittänyt suomalaista lainkaan.

– On totta kai tärkeää päästä finaaliin, mutta sillä ei tee mitään, jos finaalissa ei pysty mihinkään. Tämä päivä oli ihan farssi. Harmittaa ihan hulluna.

Kulunut kausi oli Mäkelältä todella tasainen tulosten valossa, vaikka piikkihyppy jäi puuttumaan. Mäkelä antoi tunnustusta valmentajalleen Tuomas Salliselle, jonka kanssa hän on työskennellyt vasta puolitoista vuotta.

– Tuomaksen kanssa olemme tehneet hyvää työtä. Nyt tarvitsee vain aikaa, että saisin tehdä tätä ihan täysipainoisesti. Sitä kautta tulee varmuus ja jonain päivänä hyppään finaalissa pitkälle, suomalainen sanaili itkien.

Kolmiloikan maailmanmestaruuden voitti ylivoimaisesti Venezuelan Yulimar Rojas tuloksella 15,37 metriä. Hän jäi maailmanennätyksestä vain 13 senttiä. Rojas voitti MM-kultaa myös kaksi vuotta sitten Lontoossa.

Hopealle ponnisti Jamaikan Shanieka Ricketts tuloksella 14,92. MM-pronssi meni Kolumbian Caterine Ibargüenille 14,73 metrillä.

Oikaistu 6.10. kello 7.30: Caterine Ibargüen edustaa Kolumbiaa.

Lue myös:

Kommentti: Kokenut Kristiina Mäkelä tajusi kyllä heti, mitä tuli tehtyä Dohan MM-areenalla

Mäkelä loikki finaaliin, valmentaja latasi täyslaidallisen kisajärjestelyistä: "Suomessa ei näin huonolla kasantasoituksella hypättäisi yhtään kisaa"

Katso poskettoman kuulafinaalin huipputyönnöt! Kärkikolmikko sentin sisällä toisistaan – voitto irtosi kaikkien aikojen kolmanneksi pisimmällä työnnöllä

Mikä trilleri! Keihäskarsinnasta oli muodostumassa suomalaisittain täysi pannukakku, mutta Etelätalo räväytti viimeisellään: "En uskonut siinä vaiheessa, että heitto riittää"

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on tottunut siirtämään unelmiaan: "Jos en urheilisi, minulla olisi varmasti jo perhe"

Viime keväänä valmentajaa vaihtanut Kristiina Mäkelä on jättänyt vain yhden treenin kesken koko vuonna: ”Huonot päivät ovat olleet helpompia kuin aiemmin”

Kristiina Mäkelä päätyi poikkeavaan ratkaisuun – jää pitkälle kilpailutauolle ja palaa kentille vasta elokuussa

Suosittelemme sinulle