Hyppää sisältöön

Saksalaistähti Johannes Vetter kertoi keihäsfinaalin jälkeen suuresta surustaan: äiti kuoli viime marraskuussa, taistellut masennusta vastaan

Mitalin voittaminen nosti saksalaistähden tunteet pintaan.

Johannes Vetter, Dohan MM 2019
Johannes Vetter voitti MM-pronssia Dohassa. Kuva: Valdrin Xhemaj/AOP
Atte Husu

DOHA. Miesten keihäänheiton MM-finaalista povattiin kovatasoista, mutta tulostaso lässähti odotettua vaisummaksi. Kultaa heitti vasta 21-vuotias Grenadan Anderson Peters, jonka voittotulos oli 86,89 – heikoin sitten vuoden 2003 Pariisin MM-kisojen. Viron Magnus Kirt sai hopeaa tuloksella 86,21, vaikka hän loukkaantui finaalin viidennessä heitossaan.

Hallitsevana mestarina Dohaan saapunut Saksan Johannes Vetter oli erinomaisessa heittovireessä vielä lämmittelyssä, jossa paiskasi yhden lähes 90-metrisen heiton, mutta finaalissa ei sitten enää kulkenut. Vetterin paras laaki kantoi 85,37, mikä riitti pronssimitaliin.

Tilastojen valossa tulos oli Vetterille keskinkertainen, mutta palkintojenjaon jälkeen haastattelualueella esiintyi tunteellinen mies. 26-vuotias saksalaismestari on taistellut jalkavammoja vastaan jo vuoden, minkä takia hän pystyi kisaamaan koko kesänä vain kuudesti ennen Dohan MM-kisoja. Se on ollut Vetterille kuitenkin murheista pienin.

– Äitini kuoli viime vuoden marraskuussa, minkä jälkeen minulla on ollut henkisesti vaikeaa, Vetter kertoi Yle Urheilulle.

– Olen ollut surullinen ja masentunut, mutta olen taistellut. Niin tein tänäänkin. En koe, että hävisin kullan. Minusta voitin pronssin. Se on minulle voitto kaiken tämän jälkeen, Vetter sanoi ja kertoi palkintojenjaon olleen hänelle henkisesti raskas.

Tämän sanottuaan Vetter poistui paikalta silminnähden tunteellisena.

Suru-uutinen oli tähän mennessä pysynyt poissa julkisuudesta. Vetter oli toukokuussa 2018 kertonut Stuttgarter Zeitung -lehdelle vain, että hänen äitinsä oli joutunut päänalueen leikkaukseen vakavan sairauden takia.

Lue myös:

Hallitseva mestari Vetter kiskaisi keihäskarsinnassa ensimmäisellään yli 89 metriä nilkkavaivaisena – leikkaus odottaa ensi viikolla: "Tokiossa minun pitäisi olla kunnossa"

Saksan keihäsvalta horjuu? Johannes Vetter sivuun useiksi viikoiksi, samalla selvisi jo kolmannen saksalaisen huippuheittäjän loukkaantuminen – "Ei tule Suomeen"

Perättäisillä kisapäivillä kallis hinta? Keihäänheiton lajivalmentaja ei usko Kirtin kuntoutuvan Tokion olympialaisiin MM-kisojen vammasta

Kauden kärkimiehen Kirtin MM-finaalille hirvittävä loppu: jäi makaamaan viidennen heiton jälkeen viivalle olkapäätään pidellen – vietiin paareilla pois

Etelätalo täräytti taas tiukassa paikassa kisan parhaan kaarensa – MM-neloseksi jääminen ei kaivellut: "Tänään en olisi pystynyt parempaan"

Suosittelemme sinulle