Hyppää sisältöön

Jälkihiessä niputettiin suomalaisten Dohan MM-kisat: "Ei tämä kauhean aurinkoiselta näytä"

Suomen paras saavutus MM-kisoista oli Lassi Etelätalon keihäsfinaalin neljäs sija.  

Mitä jäi hampaankoloon Dohasta?
Mitä jäi hampaankoloon Dohasta?
Jonne Niemeläinen

Urheiluasiantuntijat Juha Kanerva, Bror-Erik Wallenius ja Kalle Rantala analysoivat sunnuntaina päättyneitä Dohan yleisurheilun MM-kisoja Ýlen aamu-tv:n Jälkihiessä. Kanervan, Walleniuksen ja Rantalan mielestä suomalaisurheilijat menestyivät tasoonsa nähden hyvin, mutta raadin mukaan parannettavaa on, jos Suomi mielii takaisin yleisurheilumaailman huipulle.

Suomen joukkueen paras saavutus Dohasta oli keihäänheittäjä Lassi Etelätalon neljäs sija. Hän jäi sunnuntai-illan finaalituloksella 82,49 lähes kolme metriä pronssimitalista.

– Jos katsomme, että Suomi oli pistetaulukossa 51. sijalla, niin olemme pudonneet sarjaan ynnä muut. Nyt ei oltu lähelläkään mitalia. Lassi Etelätalon hienolle heitolle kaikki kunnia, mutta hän ei ollut lähelläkään mitalia. Meillä ei ole vetovoimaista tähteä, joka kilpailisi maailman huippujen kanssa samalla viivalla. Ei tämä kauhean aurinkoiselta näytä, Kanerva pohti.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso koko Jälkihiki.

Lue myös:

"Mieluummin urheilisin jossain muualla" – Dohan MM-kisoissa ilmeni vakavia ongelmia, näin IAAF:n hallituksen suomalaisjäsen vastaa kritiikkiin

Suomalaisurheilijat onnistuivat Dohan MM-kisoissa kohtuullisesti – nykyisiä huippulupauksia ei saa enää hukata, jotta menestystä tulee tulevaisuudessa

Suosittelemme sinulle