Hyppää sisältöön

"Yritin huutaa, mutta kukaan ei kuullut" – Suomen alppilupaus loukkaantui ulosajossa Argentiinassa, mutta toipuminen on jo hyvässä vauhdissa

Erika Pykäläinen loukkasi jalkansa Argentiinassa.

Kuva: Getty Images

Suomen alppihiihtomaajoukkueeseen kuuluva Erika Pykäläinen loukkaantui hiljattain harjoitusleirillä Argentiinassa. 18-vuotiaan Pykäläisen sääriluuhun tuli murtuma rajussa ulosajossa.

– Se oli viimeinen lasku. Valmentajat alkoivat jo purkaa rataa minun jälkeeni. Kolmanneksi viimeisessä käännöksessä suksi nappasi kiinni. Kaaduin ja polvi yliojentui. Tiesin heti, että ei kannata nousta jalalle seisomaan, Pykäläinen kertoi Yle Urheilulle.

Pykäläinen liukui rinteestä ulos metsään.

– Kukaan ei nähnyt minua. Yritin huutaa, mutta kukaan ei kuullut. Valmentajat ja muut menivät vain ohi. Kun huusin kovempaa, venäläiset laskijat olivat sitten kuulleet huutoni ja sanoivat suksimiehelleni, että joku on tuolla metsässä.

Pykäläinen vietiin ensiapuun ja sen jälkeen ambulanssilla sairaalaan. Kotimatka Argentiinasta Suomeen sujui Pykäläisen mukaan mukavasti bisnesluokassa.

– Siinä ei ollut valittamista. Sain makuupaikan pitkälle lennolle.

Jalka tutkittiin uudestaan Suomessa.

– Säären yläreunassa polveen asti on murtuma. Se on nyt lähtenyt toipumaan ja kaikki näyttää menevän hyvään suuntaan. Vamma ei vaadi leikkausta, Pykäläinen sanoi.

Huilia on kuitenkin tulossa sen verran, että vuodenvaihteessa Pykäläisen pitäisi päästä taas harjoittelemaan. Siihen asti ohjelmassa on kuntoutusta fysioterapeutin kanssa, kuntosaliharjoittelua ja vesijuoksua.

Pykäläinen on takaiskusta huolimatta säilyttänyt positiivisen asenteen. Hän kuulostaa puhelimessa iloiselta ja luottavaiselta.

– Yritin päästä siitä yli mahdollisimman nopeasti. Suunta on eteenpäin, ei pidä jäädä pohtimaan liikaa menneitä.

Lue myös:

Suomen maajoukkueen ykköslaskija jättää Argentiinan leirin väliin – taustalla terveyshuolet: "Hermostollisia ongelmia"

Suosittelemme sinulle