Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Autosport: Latvalan jatko Toyotalla näyttää yhä epätodennäköisemmältä – Tommi Mäkinen: "Toivottavasti keksimme jotain muuta Jari-Matille"

Kris Meeke on tällä hetkellä vahvemmilla kuin Jari-Matti Latvala, kun Toyota valitsee ensi kauden kuljettajiaan.

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvalan osakkeet Toyotan kuskina ovat laskeneet. Kuva: Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Rallin MM-sarjassa kisaava Toyota-talli on kallistumassa Kris Meeken puolelle valitessaan kolmannen kuljettajansa ensi kauden MM-sarjaan. Näin ollen Jari-Matti Latvala jäisi syrjään. Toyotan kuvioista kertoi Autosport keskiviikkona.

Toyota pitänee MM-titteliin tarrautuneen Ott Tänakin riveissään, ja WRC2-luokan 19-vuotiaaalla mestarilla Kalle Rovanperällä on jo sopimus ensi kaudeksi. Meeke ja Latvala kilpailevat kolmannesta paikasta, ja tallipomo Tommi Mäkisen mukaan Meeken viimeaikaiset tulokset ovat vahvistaneet hänen osakkeitaan.

– Kris on esiintynyt hyvin ja tuonut pisteitä, paitsi Suomen rallissa. Hän oli paineiden alla, mutta nyt hän on rentoutunut eikä (viime viikon) Walesin rallissa tullut virheitä. Eikä (edeltävissä ralleissa) Saksassa ja Turkissakaan tullut virheitä. Hän pääsee hyvään vauhtiin silloin, kun hän ajaa rentoutuneesti, Mäkinen kuvaili Autosportille.

Mäkinen muistuttaa, että talli ei ole tehnyt päätöstä kuljettajavalinnasta. Meekellä on kuitenkin etulyöntiasema.

– Sitten Saksan rallin Kris on ollut vahvempi (kuin Latvala).

Tommi Mäkinen
Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen myöntää, että Meeken osakkeet ovat kuskimarkkinoilla Latvalaa paremmat. Kuva: Tomi Hänninen

Kuljettajahuhut MM-rallissa pyörivät yhtä tiuhaan kuten formula ykkösissäkin. Ennen Walesin rallia Latvalan huhuttiin tehneen jatkosopimuksen ensi kaudeksi. Mäkinen kiisti moisen. Lisäksi hänen puheissaan Meekellä näyttää olevan yhä tiukempi ote paikasta. Mäkinen toki myöntää, että Latvalakin olisi kiva pitää tallissa.

– Toivottavasti löydämme jotain muuta Jari-Matille. Ehkä, ehkä jotain voisi olla. Ehkä testausta, mutta meillä on jo Juho (Hänninen) testaamassa ja hän on siinä hyvä.

– Meidän pitää katsoa isoa kuvaa. Sen tiedän, että tämä on hyvin vaikeaa.

Selvyyttä Toyotan kokoonpanoon on kuitenkin pian luvassa. Mäkinen ainakin tähyää siihen, että ratkaisut olisi saatu viimeistään MM-sarjan jatkuessa Espanjassa kuun lopulla.

– Haluamme saada valmista. Ehkä ensi viikolla tai ennen Espanjaa. Se olisi hyvä.

Lue myös:

Dani Sordo jatkaa Hyundailla myös ensi kaudella

Mitä tapahtuu Tommi Mäkisen Toyotalla ensi kaudella? Suomalaispomo vastaa kolmeen kuumaan kysymykseen

Katso Jari-Matti Latvalan silmin hänen suurin ulosajonsa kolmeen vuoteen – jatkostaan tietämätön konkari myönsi: ”Nyt tuli huonoon paikkaan”

Suomalaiset sivuun voittokamppailusta: Lappi ja Latvala ajoivat ulos peräkkäisillä pätkillä – katso videot pahannäköisistä tilanteista

Tommi Mäkinen ylisti historiaa tehnyttä Rovanperää: ”Kalle on jo siinä pisteessä, että hänen pitäisi mennä eteenpäin"

Suosittelemme