Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Helsingin keskustan keikkapaikat hupenevat – Nosturilla ei ole vieläkään korvaavaa tilaa

Helsingin keskustan keikkapaikkojen tarjonta kaventuu entisestään, kun Virgin Oil lopettaa vuodenvaihteessa ja The Circus sulkee ovensa ensi kesäkuussa.

Räppäri Machine Gun Kelly seisoo lavalla sormet ojossa pirunsarviasennossa, yleisö vastaa samalal eleellä.
The Circuksessa nähdään usein myös ulkomaisia esiintyjiä. Syyskuussa klubilla esiintyi yhdysvaltalainen räppäri Machine Gun Kelly. Kuva: Nelli Kenttä, YleX
Joonas Koivisto
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin keskusta-alueen keikkapaikkojen tarjonta köyhtyy entisestään, kun 1 500 asiakaspaikan The Circus ja hieman pienempi Virgin Oil lopettavat. Aiheista uutisoivat Helsingin Sanomat ja Soundi.

Elävän musiikin yhdistyksen operoima Nosturi Telakkarannassa sulkee myös ovensa vuoden lopussa, ja Helsingin kaupungin nuorisopalvelun kulttuurikeskus Gloria lopetti toimintansa toukokuussa. Glorian toiminta jatkuu nyt Suvilahdessa Tiivistämössä.

Muutokset kuuluvat kulttuurialaan kasvavassa kaupungissa, arvioi Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja Mari Männistö.

– Kantakaupunkiin on syntynyt myös uusia pienempiä paikkoja, kuten G Live Lab Kampissa tai Kallion alueelle muodostunut musiikkikeskittymä. On luonnollista, että tapahtumien tarjonta ja kiinnostus erilaisia tapahtumia kohtaan muuttuu kaupungissa nopeastikin, Männistö kertoo.

The Circus ei halunnut toteuttaa kallista remonttia

The Circuksen kohdalla lopettamisen syynä on, ettei ravintola halua tehdä äänieristykseen vaadittavia usean miljoonan euron remontteja. Toiminta klubilla loppuu ensi kesänä.

Arkadiankatu 4-6, jossa Circus sijaitsee, muuttuu yhä selkeämmin toimistotaloksi. Kiinteistön omistava Sponda valmistautuu Helsingin Sanomien mukaan siihen, että kiinteistön toimistoissa tullaan työskentelemään myös virka-ajan ulkopuolella. Tämän takia ravintolan äänieristykselle olisi täytynyt tehdä kallis remontti.

Kaivopihalla sijaitsevan Virgin Oilin vuokrasopimus päättyy vuoden loppuun, eikä ravintolaan ole varattu keikkoja enää 14. joulukuuta eteenpäin. Ravintolaa operoiva SOK on kertonut musiikkilehti Soundille vuokrasopimuksen päättyvän, mutta ei ole kommentoinut asiaa muutoin.

Hotelli Seurahuoneen ja Uuden Ylioppilastalon kiinteistöt omistava Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunta suunnittelee Kaivopihan kortteliin uutta hotellia, joka yhdistää Seurahuoneen ja Uuden Ylioppilastalon tilat.

Lue lisää: Helsingin yliopiston ylioppilaskunta osti Seurahuoneen talon – Ydinkeskustaan syntyy uusi iso hotelli

Nosturin keikoille etsitään yhä uusia tiloja

Elävän musiikin yhdistys tarjosi Nosturissa keikkojen lisäksi treenitiloja bändeille. Soittotilojen tarjonta on siirretty Roihupellon teollisuusalueelle, mutta uutta yhdistyksen havittelemaa keikkapaikkaa ei ole löytynyt.

Kulttuurijohtaja Mari Männistön mukaan korvaavia tiloja Nosturille tuskin löytyy enää ennen sen sulkemista. Kaupunki jatkaa uusien tilojen etsimistä.

Suosittelemme sinulle