Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kaisa Salin upea ura päättyi kuudenteen sijaan Havaijilla

Kaisa Sali selvitti Havaijin Ironman-kilpailun ajassa 8.55.33.

Kaisa Sali
Kuva: Jesse Väänänen.
STT Urheilu,
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Triathlonisti Kaisa Salin huippu-urheilu-uran viimeinen kilpailu päättyi kuudenteen sijaan Ironman-sarjan MM-kilpailussa Havaijilla. 38-vuotias Sali selvitti matkan aikaan 8.55.33.

Sali oli Havaijilla viime vuonna seitsemäs ja sitä ennen kaksi kertaa viides. Sali tähtäsi koko kuluvan vuoden tähän, uransa viimeiseen kilpailuun. Havaijilla hän oli valmistautumassa noin neljä viikkoa.

Ironmanin täysmatka koostuu 3,8 kilometrin uinnista, 180 kilometrin pyöräilystä ja maratonjuoksusta. Sali käytti uintiin aikaa 59 minuuttia ja 14 sekuntia, pyöräilyyn 4.53.54 ja maratoniin 2.57.19.

Sali oli uintiosuuden jälkeen sijalla 29 ja pyöräilyn jälkeen 11:ntenä. Hän nousi maratonin aikana kärkikymmenikköön ja lopulta kuudenneksi asti. Sali jäi viidennestä sijasta alle minuutin.

Naisten maailmanmestaruuden otti Saksan Anne Haug ajalla 8.40.10. Suurimman osan matkasta kisaa johti Britannian Lucy Charles-Barclay, joka oli lopulta toinen jäätyään Haugista kuusi ja puoli minuuttia. Pronssille ylsi Australian Sarah Crowley, joka hävisi voittajalle kahdeksan minuuttia.

Neljä edellistä mestaruutta voittanut Sveitsin Daniela Ryf oli vasta 13:s.

Miesten kisan voitti Saksan Jan Frodeno reittiennätysajalla 7.51.13. Yhdysvaltain Tim O'Donnell oli toinen ja Saksan Sebastian Kienle kolmas.

Lue myös:

Katso liikuttuneen Kaisa Salin tunteikas haastattelu uran viimeisen kisan jälkeen: "Eilen illalla tuntui jopa siltä, että en pysty tulemaan tähän kilpailuun"

Suomen menestynein naistriathlonisti Kaisa Sali elää suurten tunteiden aikaa – pitkä ura päättyy viikonloppuna Havaijilla

Suosittelemme