Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Katso liikuttuneen Kaisa Salin tunteikas haastattelu uran viimeisen kisan jälkeen: "Eilen illalla tuntui jopa siltä, että en pysty tulemaan tähän kilpailuun"

Kaisa Salille uran viimeinen kilpailu oli emotionaalisesti vaikea, mutta hän oli suhteellisen tyytyväinen kuudenteen sijaan.

Kaisa Sali Havaijin Ironmanin jälkeen
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Triathlonisti Kaisa Sali oli erittäin liikuttunut, kun pitkä ura tuli päätökseen Havaijilla. Sali oli Havaijin Ironman-sarjan MM-kilpailussa kuudes. 38-vuotias suomalainen oli voimakkaiden tunteiden vallassa jo ennen kilpailua.

– Oli emotionaalisesti vaikea kilpailu. Tunteet ovat menneet ylös ja alas pari viikkoa ennen kisaa. Eilen illalla tuntui jopa siltä, että en pysty tulemaan tähän kilpailuun, että olen urani jo tehnyt. Siitä tuli liian iso asia minulle. Ensimmäinen voitto oli se, että pääsin lähtöviivalle, Sali kertoi kilpailun jälkeen.

– Koko päivä oli koskettava kokemus. Varsinkin loppu, kun näin ihmisiä ja kirjoituksia tiellä, oli kyllä mieletön kokemus, Sali sanoi kyyneleitä pyyhkien.

Sali ei saanut aivan sellaista suoritusta, mitä lähti hakemaan, mutta oli kuitenkin tyytyväinen kuudenteen sijaan.

– Nyt tuntuu onnelliselle. Kaikkiin lajeihin jäi parantamisen varaa. Fyysisesti tuntui hyvältä, henkisesti oli vaikea päivä. Kuudes sija oli ihan ok, en ole pettynyt kuten aiempina vuosina viidensiin ja seitsemänsiin sijoihin. Mielestäni oli paras veto, mitä olen Havaijilla tehnyt.

Sali kävi haastattelussa myös läpi kilpailun vaiheita. Uinnissa tilanne oli henkisesti vaikea.

– Uinnin alku lähti ihan ok. Sitten tuli sellainen vaihe, että kaikki tulivat samaan läjään. Se on aina ollut minulle heíkkous, mutta nyt yksinkertaisesti pysähdyin ja päästin kaikki menemään. Olin henkisesti aivan sekaisin. Vähän aikaa mietin, että vedänkö tämän kisan ihan hiljaa läpi vai keskeytänkö. Sitten ajattelin, että ei helkutti, ui nyt hyvä nainen, Sali kertoi.

– Pyöräily ei tuntunut missään vaiheessa kauhean hyvältä. Perussuorituksen sain kuitenkin aikaiseksi. Juoksu lähti hyvin liikkeelle, keskivaiheilla oli vaikeaa, mutta lopussa olikin aika hyvin voimia.

Sali lähetti viimeisen kilpailunsa jälkeen terveisiä triathlonin seuraajille.

– Kiitos kaikille, jotka ovat seuranneet uraani. On ollut mielettömän hienoa nähdä, että kilpailuni ovat pystyneet koskettamaan monia ihmisiä.

Tulevaisuuden suunnitelmat olivat ainakin välittömän lähitulevaisuuden osalta selvillä.

– Nyt mennään ostamaan kaupasta jäätelöä ja vedetään se. Sitten katsotaan mitä elämä tuo tullessaan.

Sali paljasti vielä yhden Havaijin kisaan liittyvän haaveensa. Unelmana on tulla kilpailemaan yli 70-vuotiaiden sarjassa. Haaveiden mukaan silloin mukana olisi lapsia ja lapsenlapsia.

Kaisa Salia haastatteli Jesse Väänänen.

Lue myös:

Kaisa Salin upea ura päättyi kuudenteen sijaan Havaijilla

Suomen menestynein naistriathlonisti Kaisa Sali elää suurten tunteiden aikaa – pitkä ura päättyy viikonloppuna Havaijilla

Suosittelemme sinulle