Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Jokereiden voittoputki venyi kuuteen otteluun – Mikko Lehtonen iski ratkaisevan osuman

Jokerit kukisti voittomaalikilpailun jälkeen Ufan 3–2.

Tulikuuma Jokerit oli voitokas Tomi Mäen tribuuttiottelussa sunnuntaina.
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon KHL:ssä Jokerit kukisti voittomaalikilpailun jälkeen Salavat Julajev Ufan 3–2 ja venytti voittoputkensa kuuteen otteluun.

Avauserän puhuttavin tilanne sattui juuri ennen Ufan avausmaalia. Jokereiden Veli-Matti Savinainen taklasi Ufa-kapteeni Grigori Paninia, joka lyyhistyi tuskaisen näköisenä jäähän. Ottelu keskeytyi hetkeksi ja seuran lääkintahenkilö tuli tarkistamaan venäläisen kunnon. Panin poistui pukukoppiin, eikä hän palannut enää jäälle.

Ufan avausmaali syntyi puolestaan välittömästi taklausta seuranneesta hyökkäyksestä, kun Jokeri-pelaajista Tommi Kivistö oli varsin yksin isäntien alakerrassa. Lopulta Aleksandr Kadeikin laittoi kiekon ohi Janis Kalninsin.

Toisen erän lopussa alkoi tapahtua.

Ensin Jokereiden hyvä vire palkittiin, kun Mikko Lehtonen ampui isännät tasoihin. Osuma oli Lehtoselle kauden viides, joten Jokerit-puolustaja nousi joukkueensa jaetulle ykköspaikalle parhaana maalintekijänä. Myös tehopisteitä Lehtonen on takonut joukkueesta eniten Henrik Haapalan ohella.

Vain hetkeä myöhemmin Lehtoselle ratkaisevan syötön tarjoillut Brian O'Neill lisäsi johtolukemat 2–1:een.

Jokerit ei ehtinyt nauttia johtoasemastaan kuin puolisentoista minuuttia, kunnes Pyotr Khokhryakov pääsi tuikkaamaan kiekon Kalninsin edestä maaliin. Jokerit haastoi maalin, mutta tuomio pysyi ennallaan.

Päätöserässä maaleja ei nähty, joten ratkaisua haettiin ensin jatkoajalta ja lopulta voittomaalikilpailusta. Ratkaisevan osuman iski avausmaalistakin vastannut Lehtonen.

Voitto oli Jokereille jo kuudes perättäinen. Seuraavan ottelunsa Jokerit pelaa vieraissa torstaina AK Bars Kazania vastaan.

Lue myös:

Kauden kolmannet päävalmentajapotkut KHL:ssä – Stanley Cup -voittaja sai lähteä Sotšin peräsimestä

Jokerit taas voittoon – Minskin tähti Pulkkinen loukkaantui

Lehtosesta tuli Jokerien sankari Sotšia vastaan - "Ei sitä kukaan muista, miten voitto tuli"

Suosittelemme