Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Kuopion kouluhyökkäystä tutkitaan valmistelurikoksena, murhana ja murhan yrityksinä – lisäksi syyte tulipalosta

Sairaalahoidossa on edelleen yksi haavoittunut henkilö, sekä epäilty.

Kuopio koulusurma kaupungintalo suruliputus
Kuopion kaupungintalolla suruliputettiin kouluhyökkäyksen vuoksi. Kuva: Nella Nuora / Yle
STT,
Anne-Pauliina Rytkönen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuopion parin viikon takaista kouluhyökkäystä tutkitaan murhana, murhan yrityksinä ja törkeänä vahingontekona. Törkeä vahingonteko liittyy paikalla sytytettyyn tulipaloon.

Hyökkäystä tutkitaan myös törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna. Teon suunnitelmallisuuden katsotaan kohdistuneen paikalla myös niihin ihmisiin, joihin varsinainen väkivalta ei kohdistunut, sanoo STT:lle tutkinnanjohtaja Olli Töyräs.

Kouluhyökkäyksessä kuoli nainen ja haavoittui kymmenen muuta ihmistä, mukaan lukien rikoksista epäilty itse. Töyrään mukaan enää yksi haavoittuneista on sairaalassa. Hänen lisäkseen sairaalassa on epäilty.

– Se on täysin hoitavien lääkäreiden arvioitavissa, missä vaiheessa epäilty siirretään. Rikosseuraamusvirasto päättää, mikä vankila pystyy ottamaan epäillyn vastaan. Se taas riippuu siitä, millaista jatkohoitoa hän tarvitsee, kertoo Töyräs Ylelle.

Keskusrikospoliisin mukaan esitutkinnassa tehdään parhaillaan teknisiä ja tietoteknisiä tutkimuksia. Töyräs ei tässä vaiheessa kommentoi kuulustelujen sisältöä tai epäillyn mahdollista motiivia.

– Kuulustelut jatkuvat hänen osaltaan, Töyräs sanoo.

Syytteen nostamispäivä on 13.2.2020.

Lue myös:

Savon ammattiopisto ei palaa enää tiloihin, joissa Kuopion kouluhyökkäys tapahtui – johtaja: "Tämä on kaikille parempi ratkaisu"

Suosittelemme