Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Armenian alistaja vai Kaukasuksen kauhu? Fredrik Jensen kuritti jälleen tuttua vastustajaa ja yllätti itsensä: "En usko, että olen ikinä tehnyt kulmasta maalia"

Fredrik Jensen kiitti päävalmentaja Markku Kanervaa luottamuksesta ja onnistui maalinteossa Armeniaa vastaan.

LEHTIKUVA Fredrik Jensen
Fredrik Jensen ja Joona Toivio tuulettivat maalia raivokkaasti. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa
Matti Härkönen,
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Fredrik Jensen on ollut kuluvissa jalkapallon EM-karsinnoissa kahdesti Suomen avauskokoonpanossa. Molemmilla kerroilla hän on viimeistellyt 1–0-johtomaalit Armeniaa vastaan.

Jensenille, 22, tarjottiin Turussa 3–0-voiton jälkeen lempinimiksi muun muassa "Armenian alistajaa" ja "Kaukasuksen kauhua". Pelaaja itse ei lempinimistä välittänyt, mutta voitto tuntui hyvältä.

– Hemmetin hieno fiilis. Aina kun futaajana pääsee pelaamaan, haluaa näyttää, että kuuluu kentälle. Haluaa onnistua joukkueen puolesta, mutta totta kai myös itsensä puolesta. Tänään tuli maali, Jensen kertasi Yle Urheilulle.

Jensen onnistui tuikkaamaan osumansa puolen tunnin kohdalla kulmapotkusta. Se oli Augsburgin pelaajalle todella harvinaista herkkua.

– En usko, että olen ikinä tehnyt kulmasta maalia! Kerta se on ensimmäinenkin, onhan tämä hienoa, Jensen paljasti.

Katso kaikki Suomen maalit Armeniaa vastaan kuvaa klikkaamalla! Kuvalähde: Viasat

Suomi aloitti ottelun Turussa hermostuneesti, mutta sai pelistä kiinni melko nopeasti. Sen huomasi kentällä myös Jensen.

– Oli fiilis, että peli oli koko ajan meidän hallussamme, vaikka alku oli hermostunut. Paikkoja oli ennen ensimmäistä maaliakin.

Jensen ei aio illalla seurata Suomen kannalta olennaista Kreikan ja Bosnia-Hertsegovinan kohtaamista.

– Ei se uskalluksesta ole kiinni. Omaan peliin menee niin paljon energiaa, että nyt ajatukset pois futiksesta pariksi päiväksi ja sitten takaisin Saksaan.

Kauaa Jensen ei ehdi hengähtää, sillä Bundesliigassa on edessä yksi kauden isoimmista viikonlopuista. Kaksi viimeistä karsintaottelua pelataan marraskuun puolivälissä.

– Bayern München tulee vastaan heti, siinä on ihan tarpeeksi futista! Otetaan tämä ilta nyt vähän vapaammin, Jensen kertoi.

– Kaikki tietävät tilanteen. Tärkeintä on se, että kaikki on omissa käsissä. Jos hoidamme hommat, niin unelmasta tulee totta.

Lue myös:

Teemu Pukki tyhjensi maalivarastonsa tyylillä: kertasi lähes identtisiä osumiaan – "Päätin jatkaa samalla linjalla, kun toimi niin hyvin"

Todellista ilotulitusta! Teemu Pukki osui kahdesti, kun Huuhkajat marssi Armenian yli Turussa – katso upeat maalit

Pukkiparty! Suomi jyräsi selvään voittoon Armeniasta, EM-kisapaikka on nyt entistä lähempänä – näin tärkeä karsintaottelu eteni

Suosittelemme sinulle