Hyppää sisältöön

Tallink Siljan risteilyalukselta löytyi kahden suomalaisen ruumiit

Kuolleet ovat 25-vuotias nainen ja 21-vuotias mies.

Tallink Silja Europa saapumassa Tallinnasta Helsingin Länsiterminaaliin sunnuntaina 20. lokakuuta. Viron poliisi löysi laivalta sunnuntaiaamuna Tallinnan satamassa kaksi kuollutta nuorta aikuista. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva
Anniina Wallius,
Jaana Hevonoja,
STT

Tallink Siljan Europa-risteilyalukselta on löytynyt kaksi ruumista. Hyteistään kuolleina löytyneet nuoret olivat Suomen kansalaisia.

25-vuotiaan naisen ruumiin löysi kanssamatkustaja aamuyöllä kolmelta. 21-vuotiaan miehen löysi hänen hyttitoverinsa kaksi tuntia myöhemmin. Virolainen matkustaja kertoo Postimees-lehdelle (siirryt toiseen palveluun), etteivät nuorukaisen elvytysyritykset tuottaneet tulosta.

Aluksessa yöpyneet nuoret eivät matkustaneet samassa seurueessa, eivätkä heidä hyttinsä olleet lähekkäin, Viron poliisista kerrotaan.

Poliisin mukaan kummassakaan ruumiissa ei ollut merkkejä väkivallasta. Vainajat on lähetetty ruumiinavaukseen. Tulosten saamisen arvellaan kestävän viikkoja.

Kuolemia tutkii Tallinnan poliisi kuolemansyyntutkintana ja myös tiedotusvastuu kuuluu paikalliselle poliisille, kerrottiin keskusrikospoliisin (KRP) viestinnästä STT:lle

Silja Europa oli 22 tunnin risteilyllä Helsingistä Tallinnaan ja takaisin. Alus lähti Helsingistä kello 18.30 lauantaina.

Risteilymatkustajat viettävät yön laivassa ja pääsevät käväisemään Tallinnassa vasta aamulla kello 8.

"Kahden kuolema tällä tietoa sattuma"

Kahden nuoren kuoleminen samalla risteilyllä on poikkeuksellista, mutta tällä tietoa kysessä on pelkkä sattuma, valitettava ja surullinen, sanoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd Ylelle.

–Joskus on nuoriakin ihmisiä menehtynyt. On voinut olla sairauskohtaus tai jäänyt lääkkeitä ottamatta. Mutta toki menehtyneet matkustajat ovat yleisemmin olleet iäkkäämpiä matkustajia.

Europa pääsi lähtemään kohti Helsinkiä suunnitellusti kello 12.30. Toiminta jatkuu muille matkustajille muutenkin normaalisti, Nöjd kertoo.

– Tietysti tässä sisäisesti mietitään, onko jotakin, mitä voidaan tehdä, kunhan tiedetään vähän kuolinsyystä. Emme tietenkään voi yhtiönä sinänsä puuttua yksittäisten matkustajien toimintaan laivalla. Jokainen matkustaja toimii omana itsenään.

Nöjdn mukaan yhtiöllä on käytännöt sille, että henkilökunta ja miehistö pääsevät puhumaan ja käsittelemään tapahtunutta.

Ensimmäisen vainajan löytymisestä uutisoi ensin Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle