Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Karelian Hurmos kiusasi VaLePaa, mutta hallitseva mestari käänsi ottelun ja nousi sarjakärkeen

Kokkolan Tiikerit ja Akaa-Volley nappasivat kierroksella voitot.

Niko Suihkonen
Niko Suihkosen VaLePa nousi vaikean ensimmäisen erän jälkeen voittoon. Kuva: Tomi Hänninen
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Kolmen edellisen kauden miesten lentopalloliigan mestari Vammalan Lentopallo hävisi sunnuntaina Sastamalassa avauserän joensuulaiselle liiganousijalle Hurmokselle, mutta sen jälkeen osin varamiehinen VaLePa meni menojaan ja voitti 3–1.

– Joukkueen nuorempi kaarti näytti, että heihin voi luottaa, iloitsi VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko.

Hurmoksen hakkuri Matiss Gabdullins teki 26 pistettä. Hän oli tehokkain toisessa erässä, mutta Hurmoksen muut pelaajat eivät pystyneet muuten kuin avauserässä antamaan tarvittavaa tukea.

VaLePan passarina Arttu Lehtimäki pelasi kauden avausottelunsa. Hakkurina pelasi nuori Aaro Nikula. Hän oli 19 pisteellä joukkueen tehokkain. Ilari Toimelan avauserän jälkeen korvannut Erik Sundberg tuki 15 pisteellä.

Voitolla VaLePa palasi liigakärkeen, mutta se on pelannut kolme ottelua enemmän kuin kaksi pistettä jäljessä oleva tappioton Hurrikaani-Loimaa.

Tiikerit piti Ettan voitoitta

Kokkolan Tiikerit piti Oulun Ettan voitoitta kaatamalla viime kevään hopeajoukkueen 3–1. Etta oli monessa tilastossa parempi, mutta viidenneksi kolmannella voitollaan noussut Tiikerit oli terävämpi ratkaisupalloissa.

Oskari Keskinen ja Teemu Lahti tekivät Tiikereille 18 pistettä.

– Etta pelasi hyvän ensimmäisen erän, mutta sen jälkeen syöttömme parani ja se toi voiton. Kahden edellisen ottelun tehopelaaja Jiri Hänninen oli nyt erikoisvartioinnissa, mutta etenkin Lahti pelasi tosi hyvin, sanoi Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä.

Ettan tehokkaimmat olivat Ville Sorvoja 23 ja Jan Helenius 22 pisteellä.

– Ei kannata liikaa tuijottaa taulukkoon. Ettalla on ollut paha alkuohjelma, Keskisipilä sanoi.

Sivulan tehot liikaa Ducksille

EM-kisoissakin pelannut hakkuri Urpo Sivula teki 27 pistettä, kun Akaa-Volley kaatoi vieraissa Vantaan Ducksin 3–1. Akaa-Volley on hävinnyt vain yhden ottelun ja jatkaa neljäntenä.

Keskitorjuja Lauri Lehtonen oli 16 pisteellä Ducksin tehokkain, mutta Ducksin suurin ilonaihe oli Toni Kankaanpään ensimmäinen ottelu tutulla yleispelaajan tontilla. Kankaanpää teki 15 pistettä.

– En ole pystynyt paljonkaan edes harjoittelemaan lyömistä. Oli hikinen iltapuhde. Pari edellistä ottelua olen ollut varaliberona Hassib Rezain tukena, Kankaanpää sanoi.

Rezai on pelannut sen verran hyvin, että pian myös pelikunnossa oleva Pasi Hyvärinen saa vielä taistella liberon paikasta.

Lue myös:

Savo Volley piti Perungan Pojat yhä nollakerhossa

Entinen Euroopan kärkihakkuri De Carne yrittää nostaa suomalaista lentopalloilua, mutta suomen kielen tunteet ovat yhä mysteeri

Suosittelemme sinulle