Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Ruotsalainen Bonnier luovuttaa Suuren journalistipalkinnon oikeudet suomalaismedioille

Yhden palkinnon suuruus on 7500 euroa ja palkintosarjoja on neljä.

Bonnierin teksti ovessa Tukholmassa.
Kuva: Mauritz Antin / EPA
STT–Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen merkittävimmän vuosittaisen journalismin alan tunnustuksen Suuren Journalistipalkinnon jakavat jatkossa suomalaiset mediatoimijat. Palkintoa on jakanut vuodesta 2001 lähtien ruotsalainen mediakonserni Bonnier. Asiasta kertoi Päätoimittajien yhdistys PTY.

Bonnier luovuttaa nyt palkinnon oikeudet Päätoimittajien yhdistykselle, jonka kumppaneina palkinnon jatkossa jakavat ja rahoittavat Alma Media, Sanoma, Yle, MTV, Keskisuomalainen, Otavamedia, A-lehdet, Kaleva, TS-Yhtymä ja KSF Media.

Osapuolet ovat tehneet palkinnosta kolmivuotisen sopimuksen, joka alkaa ensi vuonna.

Ensi maaliskuussa järjestettävän palkintogaalan järjestää ja televisioi MTV. Sekä Gaalan järjestämisvuoro että palkintolautakunnan puheenjohtajuus kiertävät jatkossa mediatalojen kesken.

Palkintokategoriat ovat jatkossa: vuoden journalisti, vuoden juttu, vuoden journalistinen teko ja vuoden journalistinen pomo. Jokaisen neljän palkinnon arvo on saajalleen 7 500 euroa.

Ylen toimittajista muun muassa Tom Kankkonen ja Olli Seuri on aiemmin valittu Vuoden journalisteiksi ja Jessikka Aro on saanut Vuoden juttu -palkinnon.

Suosittelemme