Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Wärtsilän tulos romahti – myös tilauskertymä heikkeni selvästi

Wärtsilän tulos putosi 72 prosenttia ja tilauskertymä 29 prosenttia vuodentakaisesta.

Wärtsilä Oyj Abp:n pääkonttori Helsingissä 21. huhtikuuta 2016.
Syyskuun lopulla Wärtsilä kertoi aloittavansa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa maailmanlaajuisesti noin 350 työpaikan karsimiseen. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Laivamoottoreita ja voimaloita valmistavan Wärtsilän tulos heikkeni merkittävästi vuoden kolmannella neljänneksellä.

Heinä–syyskuun vertailukelpoinen liikevoitto putosi 39 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 141 miljoonaa euroa. Tulos siis tipahti 72 prosenttia vertailukauteen nähden.

Liikevaihto laski 16 prosenttia ja tilauskertymä 29 prosenttia vuodentakaisesta.

Tuloksen oli jo ennakkoon odotettu jäävän vuodentakaista heikommaksi. Wärtsilä antoi syyskuussa tulosvaroituksen, jossa yhtiö kertoi tämän vuoden vertailukelpoisen liiketuloksensa jäävän noin 100 miljoonaa euroa alhaisemmaksi kuin viime vuonna. Yhtiö varoitti samalla myös heinä–syyskuun tilauskertymän heikkoudesta.

Konsernijohtaja Jaakko Eskolan mukaan kolmannes vuosineljännes oli Wärtsilälle haastava sekä laitteiden kysynnän että toiminnan tuloksen kannalta.

– Tilauskertymän laskun taustalla olivat uusien alusten tilausten vähäisyys ja vaimeampi rikkipesurijärjestelmien kysyntä sekä yhä pitkittynyt päätöksenteko energiamarkkinoilla, Eskola sanoo tiedotteessa.

Viime kuukausien heikko kehitys on näkynyt Wärtsilän osakekurssissa. Vielä alkuvuodesta Wärtsilän osakkeesta maksettiin noin 14 euroa, mutta sen jälkeen kurssi on tullut selvästi alaspäin. Eilisen päätöskurssi oli 10,62 euroa.

Syyskuun lopulla Wärtsilä kertoi aloittavansa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa maailmanlaajuisesti noin 350 työpaikan karsimiseen. Suomessa yhtiö saattaa vähentää enintään 200 työsuhdetta.

Lue myös:

Wärtsilä aloittaa yt-neuvottelut maailmanlaajuisesti – Suomessa vähennetään jopa 200 työpaikkaa

Wärtsilän tulos odotettua heikompi – osake avasi tuntuvassa yhdeksän prosentin laskussa

Suosittelemme sinulle