Hyppää sisältöön

Kiihkein rengasrumba vauhtiin lähipäivinä Keski-Pohjanmaalla

Kesärenkaiden vaihtaminen talvirenkaisiin on täydessä vauhdissa jo monessa rengasliikkeessä. Ylitöitä on painettu ainakin kokkolalaisliikkeissä.

Kuva: YLE / Petra Haavisto
Iina Kluukeri

Renkaiden vaihdon pahin ruuhka on alkamassa Keski-Pohjanmaalla.

Jo nyt monessa rengasliikkeissä painetaan ylitöitä, mutta ensi viikolle on odotettavissa kovimmat jonot. Viikonlopulle onkin ennustettu kylmenevää säätä ja ehkä ensimmäisiä lumisateita.

– Moni jättää viime tinkaan: se on joka talvi toistuva kuvio. Kun lumi on jo maassa, niin asiakkailla nousee pieni paniikki. Kukaan ei halua luistella kesärenkailla, toteaa Håkan Nyman Kokkolan Varaosaliikkeestä.

Useassa rengasliikkeessä on tehty vaihtoja jo tasaiseen tahtiin kolmisen viikkoa, vaikka pakkaspäivät ovat olleet alueella vielä harvassa. Torstaina Ilmatieteenlaitos kertoi viilenevästä säästä ja heti alkoi soittorumba.

–Perjantai on myyty jo täyteen. Tästä alkaa se tiukka puristus, sanoo Ismo Määttälä Rengasmarketista Kokkolasta.

Tänä päivänä valtaosa ajaa talvensa nastarenkailla. Kitkarenkaiden käyttäjiä on reilut 10 prosenttia, innostus vaihtelee alueittain.

Myös rengashotelli on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Moni liike tarjoaa palvelua, jossa renkaat voi tuoda säilöön korvausta vastaan.

– Asiakkaita tulee joka kausi lisää. Osa kerrostaloyhtiöistä on kieltänyt renkaiden säilyttämisen varastossa. Se on yksi osasyy kysynnän kasvuun.

Renkaiden vaihdon kuumin sesonki kestää arviolta kaksi viikkoa.

Suosittelemme sinulle