Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Karmaiseva pettymys! Esapekka Lappi joutui keskeyttämään tekniseen vikaan

Citroenin Esapekka Lappi joutui jättämään avauspäivän kesken Katalonian MM-rallissa. Tilanteen voi katsoa kuvan videota klikkaamalla.

Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Citroenin avauspäivä Katalonian MM-rallissa on ollut täysi katastrofi. Ykköskuljettaja Sebastien Ogier menetti mahdollisuutensa seitsemänteen peräkkäiseen maailmanmestaruuteen jo toisella erikoiskokeella, kun auton ohjaustehostin hajosi.

Viidennellä erikoiskokeella myös Esapekka Lappi koki pettymyksen, kun autoon tuli tekninen vika ja Citroen jäi reitin varrelle.

Citroen tiedotti, että Lappi jättää päivän kesken. Todennäköisesti hänet nähdään kuitenkin mukana jälleen huomenna.

Ennen keskeytystään pieksämäkeläinen oli parhaana suomalaisena seitsemäntenä. Nyt tuon paikan otti Toyotan Jari-Matti Latvala, joka ajoi viidennellä pätkällä jaetulle kakkospaikalle yhdessä kisaa johtavan Hyundain Dani Sordon kanssa.

Toyotan kanssa valmistajien maailmanmestaruudesta taisteleva Hyundai on ollut avauspäivänä todella vahva, ja sillä on Sordon, Thierry Neuvillen ja Sebastien Loebin vahvojen otteiden ansiosta kolmoisjohto.

Latvalan menoa sekä Lapin ongelmat voi katsoa oheisesta videosta kuvaa klikkaamalla. Kisaa voi seurata hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

TILANNE 5/17 EK:N JÄLKEEN:

1. Dani Sordo Hyundai 55.23,8

2. Thierry Neuville Hyundai +4,6

3. Sebastien Loeb Hyundai +14,1

4. Ott Tänak Toyota +17,1

5. Kris Meeke Toyota +18,2

6. Elfyn Evans Ford +19,7

7. Jari-Matti Latvala Toyota +26,3

8. Teemu Suninen Ford +33,5

--

14. Kalle Rovanperä +2.29,5 (WRC2 Pro -luokka)

Lue myös:

Ratkesiko maailmanmestaruustaistelu jo tähän? – Citroenin ohjaustehostin petti ja Sebastien Ogier jäi kauas kärjestä

Loeb nousi kärkipaikalle ja Hyundailla väkevä kolmoisjohto, Latvala kuudentena – Yle seurasi Katalonian MM-rallin avauspäivän tapahtumia hetki hetkeltä

Toyotan virolaistähti lähellä historiallista maailmanmestaruutta – odotetusta jatkosopimuksesta ei kuulla Tommi Mäkisen mukaan vielä Kataloniassakaan

Verokarhun kanssa painiva Jari-Matti Latvala ei suostu pätkäkuskiksi – jos ura ei enää jatku, tulevaisuudensuunnitelmat ovat selvillä

Suosittelemme