Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

JYP nöyryytti Ässiä Porissa – Samuli Vainionpää maalasi Ilvekselle kolmesti

Viime kevään finaalitoisinnossa Kärpät nousi kolmen maalin takaa voittoon. Sarjakärki Tappara palasi voittojen tielle.

JYP
Kuva: AOP
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon SM-liigassa JYP järjesti vieraskaukalossa maalikarkelot, kun se nöyryytti Porissa Ässiä peräti 7–0. Avauserässä maaleja ei vielä nähty, mutta toisessa erässä vieraat iskivat neljästi. Julius Nättinen iski kahdesti ja Juha-Pekka Hytönen naputteli tehot 1+2.

Ilves nöyryytti puolestaan kotonaan Pelicansia lukemin 5–2. Samuli Vainionpää iski ottelussa liigauransa ensimmäisen kypärätempun.

Päätöserässä Pelicans iski kahdesti, mutta Vainionpään kolmas osuma tyhjään maaliin katkaisi lahtelaisten kirin. Muita tamperelaisten onnistujia olivat pisteet 1+1 naputellut Joose Antonen sekä kaksi syöttöä tarjoilleet puolustajat Niko Peltola ja Mikko Pukka. Pukka saapui Mestiksessä pelaavasta KooVeesta paikkaamaan Ilveksen puolustajapulaa.

Voitolla Ilves meni sarjataulukossa Pelicansin ohi. Pelicans on onnistunut voittamaan viimeisestä seitsemästä ottelustaan vain yhden.

Viime kevään finaalitoisinnossa Kärpät nousi kolmen maalin takaa tasoihin ja haki lopulta Hämeenlinnasta pisteet 4–3-voitolla. Oululaisten ratkaisuosuman iski Julius Junttila.

KooKoon vahva vire jatkui, kun se kukisti kotonaan Jukurit 4–1. Kouvolalaiset ovat voittaneet seitsemän kahdeksasta viime ottelustaan.

Turussa TPS kärsi jo kauden kymmenennen tappionsa, kun se taipui SaiPalle 2–3. Sarjakärki Tappara palasi kauden ensimmäisen nollan pisteen pelin jälkeen voittojen tielle, kun se kukisti Kuopiossa KalPan 6–2. Kaikki ottelun maalit nähtiin päätöserässä, missä Tappara kaikki kuusi maaliaan viiden minuutin sisään. Kolme vieraiden viimeistä osumaa olivat alivoimaosumia.

Tapparan tehomiehenä kunnostautui Tyler Morley, joka iski kypärätempun.

Myös HIFK kunnostautui maalinteossa Vaasassa, kun se haki pisteet Helsinkiin 8–3-voitolla. Helsinkiläisryhmästä pisteille pääsi peräti 14 pelaajaa.

Juttua täydennetty klo 21.49: Lisätty illan otteluiden tulokset.

Lue myös:

Ilves päätti Tapparan hurjan pisteputken – Kärpät nousi kolmen pisteen päähän Liigan kärjestä

Suosittelemme