Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Näinkin voi jalkapallossa käydä: vaihtomies aiheutti rangaistuspotkun Saksan kakkosliigassa, vaikka ei ollut kentällä

Holstein Kielin ja VfL Bochumin välisessä ottelussa nähtiin todella harvinainen tilanne.

Johannes van den Bergh
Johannes Van Den Bergh protestoi tuomiota voimakkaasti. Kuva: Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Holstein Kielin vaihtomies Michael Eberwein aiheutti jalkapalloilun Saksan kakkosliigan tämän kauden erikoisimman rangaistuspotkun perjantain ottelussa Bochumia vastaan, uutisoi Süddeutsche Zeitung lukuisien muiden saksalaismedioiden tavoin.

Eberwein, 23, oli muiden Kielin vaihtomiesten tavoin lämmittelemässä omassa kenttäpäädyssään, kun Bochumin Silvere Ganvoulan laukaus 37. minuutilla suuntautui selkeästi ohi Kielin maalin.

Päätyrajan takana seissyt Eberwein pysäytti pallon jalallaan, mutta videotarkistuksen jälkeen erotuomari Timo Gerach katsoi Eberweinin pysäyttäneen pallon päätyrajan sisäpuolella. Tilanne on nähtävissä Bundesliigan virallisella Youtube-kanavalla.

Gerach näytti Eberweinille keltaista korttia ja määräsi pallon pilkulle, josta Ganvoula tasoitti pelin 1–1:een. Kiel voitti ottelun lopulta 2–1.

Süddeutsche Zeitungin mukaan vaihtopelaajien ja huoltajien pallokosketusta koskeva Saksan jalkapalloliiton nykyinen sääntö on vuodelta 2017, eikä sitä ollut ennen lauantaita kertaakaan jouduttu soveltamaan käytäntöön Saksan Bundesligojen peleissä.

Eberwein ei ole urallaan päässyt kertaakaan kentälle Saksan kakkosliigassa, mutta hänen tilillään on jo luku jalkapallohistoriaa ja keltainen kortti.

Lue myös:

Leverkusen ja Werder Bremen tasasivat pisteet – Joel Pohjanpalolle kauden ensimmäiset minuutit Bundesliigassa

Suosittelemme sinulle