Hyppää sisältöön

Tässä ovat vuoden 2018 suurituloisimmat – Supercellin Ilkka Paananen oli viime vuonnakin eniten tienannut suomalainen

Viime vuoden verotiedot tulivat julkisiksi. Katso tuhannen suurituloisimman lista ja maakuntien eniten tienanneet.

Kuva: Yle

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Medialle toimitettujen verotietojen mukaan viime vuoden eniten tienannut suomalainen oli jälleen peliyhtiö Supercellistä tunnettu Ilkka Paananen.

Supercellin toimitusjohtaja Paanasen yhteenlasketut ansio- ja pääomatulot olivat noin 110 miljoonaa euroa. Hän maksoi veroja yli 40 miljoonaa euroa. Paananen oli tulolistan kärjessä myös vuosi sitten, silloin noin 65 miljoonan euron tuloillaan vuodelta 2017.

Toiseksi eniten tienasi Mikko Kodisoja. Myös hänen taustansa on Supercellissä, Kodisoja tunnetaan peliyhtiön luovana johtajana ja yhtenä perustajista. Kodisojan tulot ylsivät noin 98 miljoonaan euroon.

Kolmanneksi eniten tienasi Heikki Kyöstilä. Hän tienasi noin 47 miljoonaa euroa. Kyöstilä tunnetaan hammashoitolaitteita myyvästä ja valmistavasta Planmeca-yrityksestään, jonka pääomistaja hän on ollut yrityksen perustamisesta lähtien.

Neljäntenä tulolistalla oleva Asko Myllymäki myi viime vuonna rakennusliike Lehto Groupin osakkeita kymmenillä miljoonilla euroilla.

Viidentenä listalla oleva toimitusjohtaja ja tohtori Maria Severina myi viime vuonna diagnostiikkateollisuuden raaka-aineita valmistavan HyTestin. Lue lisää yrityksestä täältä.

Lue myös: Nuorten määrä tulolistoilla romahti lähes puoleen – joukossa ei ensimmäistäkään naista

Uudet kansanedustajat ponnistavat eduskuntaan hyvin erilaisista lähtökohdista – vuosituloissa yli 240 000 euron erot

Samu Haber tahkoaa edelleen rahaa Saksassa – Alman tulot tippuivat roimasti

Osa suurituloisista puuttuu listalta

Verotietojen julkistaminen on tällä kerralla muuttunut aiemmasta. Yli 100 000 euroa tienanneet ovat voineet pyytää verottajalta, että heidän verotietonsa eivät näy medialle toimitettavalla listalla, joka tässäkin jutussa on.

Piilotettuja nimiä on 231 kappaletta. Heidän tietonsa saa kuitenkin, jos niitä pyytää erikseen verotoimistosta. Yle listasi 15 yli miljoona euroa ansainnutta, jotka eivät tämän jutun listassa näy.

Katso alla olevasta listasta, ketkä olivat medialle toimitettujen verotietojen mukaan viime vuoden tuhat suurituloisinta suomalaista. Tietoja voi järjestää esimerkiksi maksettujen verojen tai syntymäajan mukaiseen järjestykseen.

Katsottavaksi voi valita myös kunkin maakunnan 30 eniten tienannutta.

Suosittelemme sinulle