Hyppää sisältöön

Älykello on nyt todella hot – myynti kasvoi huimat 92,3 prosenttia

Älykellojen suosion kasvua selittävät muun muassa uusien mallien kehittyneet ominaisuudet.

Applen älykello henkilön kädessä.
Älykellojen suosio näkyy huimina myyntilukuina. Kuvassa Applen älykello. Kuva: AOP
Matti Konttinen

Älykellojen suosio on lähtenyt räjähdysmäiseen kasvuun. Niiden myynti kasvoi tammi-syyskuussa huikeat 92,3 prosenttia verrattuna vastaavaan aikaan vuonna 2018.

Tieto käy ilmi Elektroniikan tukkukauppiaiden maanantaina julkaisemasta kodintekniikkaindeksistä (siirryt toiseen palveluun).

Järjestön mukaan älykellojen suosion kasvua selittävät uusien mallien kehittyneet ominaisuudet sekä se, että yhä useampi haluaa muun muassa seurata liikkumistaan ja palautumistaan.

Kaikkiaan kodin elektroniikan, tietotekniikan, mobiililaitteiden sekä isojen ja pienten kodinkoneiden myynti kasvoi tammikuusta syyskuuhun 3,1 prosenttia verrattuna vastaavaan aikaan viime vuonna.

Kodintekniikan pääkategorioissa suurimmat kasvuluvut olivat äänentoistolaitteissa ja kodin pienkoneissa. Televisioon liitettävien soundbar- ja soundbase-kaiuttimien myynti nousi 27 prosenttia ja muiden kaiuttimien runsaat 53 prosenttia.

Pölynimurit ja hiustenhoitotuotteet olivat pienten kodinkoneiden suurimmat nousijat. Kaiken kaikkiaan pienten kodinkoneiden myynti nousi runsaat 15 prosenttia.

Järjestö kertoo, että suurin osa kotiin hankittavista televisioista on jo erittäin korkean tarkkuuden 4k uhd -malleja. Niiden myynti kasvoi vuoden kolmella ensimmäisellä neljänneksellä lähes kahdeksan prosenttia.

Kuvan tarkkuuden ja laadun kehittyminen on vaikuttanut järjestön mukaan myös siihen, että sisältöä halutaan katsoa yhä isommalta ruudulta. Tämän vuoksi 55- ja 65-tuumaisten televisiomallien myynti edustaa jo 60 prosenttia koko tv-kaupasta, järjestö kertoo.

Suosittelemme sinulle