Hyppää sisältöön

Pohjalaiset valtasivat jalkapallon Ykkösen – sarjasta voi tulla mielenkiintoinen paikallisotteluineen

Pohjalaisella yleisöllä riittää ensi kesänä seurattavaa jalkapallon Ykkösessä, sillä Pohjanmaan derbyt siirtyvät sinne.

Pohjalaisjoukkueet valtasivat jalkapallon Ykkösen. Veikkausliigaan jäin vain SJK. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Jalkapallon Pohjanmaan derbyjä nähdään ensi kaudella runsaasti Ykkösessä eli toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Pääsarjaan jäi kauden päätteeksi vain yksi pohjalaisjoukkue, Seinäjoen jalkapallokerho.

Pohjalainen Veikkausliigakausi oli oikeastaan kaikille joukkueille pettymys. SJK:n kausikaan ei sujunut ihan odotetusti, sillä sekin joutui kamppailemaan alemmassa haastajasarjassa loppukauden.

Se tulee varmasti näkymään myös yleisömäärissä

Riku Asukas, VPS

Kokkolan Pallo-Veikot liittyi Vaasan Palloseuran kanssa Veikkausliigan tämän kauden putoajiin hävittyään ratkaisevan karsintaottelun sunnuntaina. Vepsun ja KPV:n lisäksi ykkösessä pelaavat FF Jaro Pietarsaaresta ja kakkosesta noussut SJK:n Akatemia-joukkue.

– Ymmärrän, että Kokkolassa varmasti harmittaa, mutta meidän näkökulmasta Ykkösestä tuli kertaheitolla isosti mielenkiintoisempi eli siellä on nyt monta derbyä luvassa. Se tulee varmasti näkymään myös yleisömäärissä, kunhan otteluohjelman tekijät ottavat tämän huomioon, toteaa Vaasan Palloseuran osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Riku Asukas.

Kriisi on mahdollisuus

Vaasassa tavoitteeksi on jo asetettu välitön nousu takaisin Veikkausliigaan. Asukkaan mukaan se vaatii hyviä kumppaneita ja uutta jalkapallokulttuuria Vaasaan.

– Ykkönen on kova sarja ja laajenee ensi kaudella. Jos takaisin ylös haluaa, pitää olla kovatasoinen panostus takana, sanoo Asukas.

– Haluan kuitenkin nähdä, että tämä tietynlainen kriisi on myös uusi mahdollisuus.

VPS jatkaa pelejä ensi kaudellakin Hietalahden Elisa-stadionilla. Seurassa pohditaan silti parhaillaan muutoksia ottelutapahtumiin, koska osa tämän kauden otteluista on tuottanut seuralle taloudellista tappiota.

– On katsottava ihan konkreettisesti, miten tapahtumia voidaan järjestää kustannustehokkaammin. Tapahtumista pitäisi jäädä jotain tuottoakin, sillä se on yksi päätuotteistamme, mitä me myymme, pohtii Asukas.

Suosittelemme sinulle