Hyppää sisältöön

Kuopion kouluhyökkäyksen jälkihoitoon tulossa miljoona euroa

Lokakuun alussa tapahtuneessa kouluiskussa kuoli yksi ihminen ja haavoittui kymmenen.

Kouluisku tapahtui Savon ammattiopiston tiloissa kauppakeskus Hermanissa. Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva
Matti Konttinen

Hallitus esittää lisätalousarviossaan miljoona euroa Kuopion kouluiskun jälkihoitoon.

Lisäyksestä 400 000 euroa kohdennettaisiin opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle ja 600 000 euroa sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalle.

Hallituksen mukaan lisämäärärahan tavoitteena on varmistaa, että ne, joiden elämää ja toimintaa ammattioppilaitoksessa sattunut tragedia on traumatisoinut, saavat tarvittavan psykososiaalisen tuen ja tarkoituksenmukaisen hoidon.

– Tavoitteena on psyykkisen tasapainon palauttaminen sekä työ- ja toimintakyvyn säilyttäminen yksilö-, perhe- ja yhteisötasolla, hallituksen tiedotteessa sanotaan.

Lisäksi oppilaitokselle aiheutuneita kustannuksia esitetään korvattavaksi. Lisärahaesitys mahdollistaa sen, että koulutus jatkuu oppilaitoksessa sujuvasti ja tilanne normalisoituisi.

Lisärahoituksella muun muassa rekrytoidaan psykologisesta tuesta vastaavia ammattilaisia, varmistetaan riittävät palvelut opiskeluhuollossa ja työterveyshuollossa sekä lisätään opetushenkilöstöä ja ohjaajia.

Lokakuun alussa Savon ammattiopiston tiloissa tapahtuneessa kouluiskussa kuoli yksi ihminen ja haavoittui kymmenen. Kahden vammat olivat vakavia, toinen heistä on iskun epäilty tekijä. Hän sai vammoja poliisin ammuttua miestä pidätystilanteessa jalkaan.

Epäilty tekijä on vangittu ja häntä epäillään todennäköisin syin murhasta ja yhdeksän murhan yrityksestä.

Lue myös:

Kuopion kouluhyökkäystä tutkitaan valmistelurikoksena, murhana ja murhan yrityksinä – lisäksi syyte tulipalosta

Pääministeri Rinne Kuopiossa: Teemme kaikkemme, että tästä tilanteesta selvitään – paikkakuntalaisilta kiitosta myötätunnosta

Kuopion kaupungin tukipakettiesitys koulusurman kriisityön jälkihoitoon on lähes valmis: "Tarvitsemme satoja tuhansia euroja"

Johtaja Heikki Helve oli työmatkalla, kun tieto hyökkäyksestä tuli – näin Kuopion kouluiskun kriisihoito eteni

Suosittelemme sinulle