Hyppää sisältöön

Tjäreborgin väki iloitsee uusista omistajista ja katsoo tulevaisuuteen – "Upeaa huomata, kuinka asiakkaat ovat meihin luottaneet"

Epävarmuuden tilaan vaipuneen Tjäreborgin päivä on ollut liki riehakas.

Jessica Virtanen, tuotepäällikkö, Tjäreborg
Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen otti iloiten vastaan tiedon yrityksen uudesta omistajasta. Kuva: Laura Hyyti / Yle
Jarmo Koponen,
Jussi Salokorpi

Norjalaisen hotellimogulin tulo Thomas Cookin raunioitten omistajaksi otettiin vastaan taputuksin ja riemuiten Ruotsissa. Myös Suomessa ilo oli kosketeltavissa, kun uutinen Tjäreborgin uusista isännistä kiiri Helsinkiin.

– Kyllä me kaikki olemme iloisia uusista omistajista. Tietenkin nämä viimeiset viikot ovat olleet odotusta ja on mietitty kuka se on. Nyt kun asia on selvillä, niin ollaan tosi iloisia. Katse tulevaisuuteen ja siihen, mitä kaikkea se pitääkään sisällään, kertoo hymyilevä ja hyvin tyytyväinen Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen.

Tjäreborg: Suurten persoonien historiaa

Tjäreborgin taustalta löytyy suuria persoonia ja vaikuttavia nimiä. Yrityksen perusti aikanaan tanskalainen pappi Eilif Krogager. Hänen eläköidyttyään yritys myytiin Spies-konsernille. Sen taas omisti köyhistä oloista rikkauksiin ponnistanut tanskalainen Simon Spies.

Välillä omistajina oli suuria konserneja ja sijoittajia.

Nyt nahkatuolilla istuu taas persoona, kun yrityksen peräsimessä on yhtenä suuromistajana norjalainen Petter Stordalen.

– Tulevaisuus näyttää, kuinka paljon Petter Stordalen näkyy toiminnassamme. Uskon, että Stordalen tuo hyvin paljon tulevaisuudennäkymiä. Hän on visionääri, ja hän tuntee alaa. Hän on hyödyksi meille.

Kehitystoiveista Virtanen ei paljoa osaa tässä tilanteessa sanoa. Yksi mahdollisuus olisi panostaa ketjun käyttämiin hotelleihin.

Matka jatkuu, muutoksia vain vähän

Uusi omistaja ei käytännössä muuta paljoakaan Suomessa. Tjäreborg jatkaa samalla nimellä kuin kuluneet 50 vuotta, mutta konsernin lentoyhtiön nimi vaihtuu. Siitä tulee Sun Class.

– Matkat lähtevät ihan normaalisti. Ne jotka lomalla ovat, voivat nauttia lomastaan suunnitelmien mukaisesti ja tulevatkin matkat järjestetään ihan suunnitelmien mukaisesti.

Virtasen mukaan jopa matkojen myynti on lähtenyt hyvin käyntiin, vaikka syyskuun ikävien uutisten jälkeen ensimmäiset viikot olivat vaikeita.

– Sen jälkeen myynti on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Upeaa huomata, kuinka asiakkaat ovat meihin luottaneet.

Jessica Virtanen usko seuramatkojen menestykseen turvallisuuden ja helppouden takia. Kun lähdetään esimerkiksi perheen kanssa, niin se on helppoa ja mukavaa lomailua.

– Kun matkapaketin ostaa, niin siinä noudatetaan matkapakettilakia. Matkanjärjestäjä on maksanut maksut vakuusrekisteriin. Jos jotain tapahtuu, niin matkustajista pidetään huolta.

Tjäreborg on Suomen kolmanneksi suurin matkanjärjestäjä. Käytännössä se tarkoittaa noin 185 000 matkaa vuosittain. Talvisaikaan suurin ja suosituin kohde on Kanarialla.

Lue lisää:

Tjäreborgin uudeksi omistajaksi norjalainen hotellimoguli Petter Stordalen: "Olen tehnyt monta kauppaa elämässäni, mutta tämä on erityinen"

Alfaurosten ja yltiökapitalismin aika meni, kuuluvat miljardöörin teesit Jätkäsaaren kattobaarista

Hullun maanantain jälkiä korjaava Tjäreborg on kaupan – "Ei tiedetä, kuka uusi omistaja tulee olemaan", Suomen-yksikön vetäjä sanoo

Suosittelemme sinulle