Hyppää sisältöön

Nokian Renkaiden liikevoitto laski viidenneksen

Raskaiden renkaiden ja Vianorin tulos jatkoi paranemistaan, henkilöautonrenkaiden laskuaan.

Työntekijä valmistaa renkaita
Kuva: Mika Kanerva
STT

Nokian Renkaiden liikevoitto laski 67,5 miljoonaan euroon heinä-syyskuussa. Viime vuonna vastaavana ajankohtana se oli 85,9 miljoonaa. Liikevaihto pysyi ennallaan liki 357 miljoonassa eurossa.

Liikevoitto parani raskaiden renkaiden ja Vianorin liiketoimintayksiköissä sekä heikkeni henkilöautonrenkaissa. Raskaiden renkaiden tulos oli runsaat kahdeksan miljoonaa euroa ja henkilöautonrenkaiden reilut 68 miljoonaa euroa.

Vianorin osalta toiminta pysyi noususta huolimatta lähes neljä miljoonaa euroa tappiollisena.

Jo edellisellä vuosineljänneksellä henkilöautonrenkaiden liikevaihto laski Euroopan myynnin pienentyessä. Sama trendi jatkui toimitusjohtajan mukaan myös heinä-syyskuussa.

– Tämä yhdessä korkeampien materiaali- ja laajentumiskustannusten kanssa vaikutti kannattavuuteen negatiivisesti, kertoo toimitusjohtaja Hille Korhonen tiedotteessa.

Myös Venäjällä markkinatilanne on heikentynyt.

Yhtiö antoi viime viikolla tulosvaroituksen, jossa se kertoi jatkavansa tuotantokapasiteettinsa sopeuttamista ja arvioi heikon markkinatilanteen jatkuvan.

Panostukset jatkuvat heikosta markkinasta huolimatta

Viime viikolla yhtiö kertoi myös saaneensa yt-neuvottelut päätökseen. Neuvottelut koskivat henkilöautonrenkaiden tuotantoa ja kunnossapitoa sekä tuotantoon liittyvää koetoimintaa. Niiden seurauksena työt loppuvat 41 ihmiseltä Nokian toimipisteessä.

Markkinatilanteesta huolimatta yhtiö jatkaa uuden testikeskuksen rakennustöitä Espanjassa ja raskaiden renkaiden tuotantokapasiteetin lisäystä.

Lokakuun alussa yhtiö avasi uuden tehtaan Tennesseen Daytonissa, jossa kaupallinen tuotanto alkaa tammikuussa.

Suosittelemme sinulle