Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Olli Seuri sai Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon – Oskari Onniselle nuoren toimittajan palkinto

Tänään jaettiin myös Otavan kirjasäätiön ja Kanava-lehden tietokirjapalkinto. Sen sai Juha Kauppinen.

Olli Seuri ja Oskari Onninen Suomen Kuvalehden journalistipalkintogaalassa. Helsingissä torstaina 31. lokakuuta.
Olli Seuri ja Oskari Onninen Suomen Kuvalehden journalistipalkintogaalassa. Helsingissä torstaina 31. lokakuuta. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva
Päivi Puukka,
Heli Suominen
Avaa Yle-sovelluksessa

Toimittaja Olli Seuri on saanut Suomen suurimman journalistipalkinnon. Palkintoraadin puheenjohtaja, Suomen Kuvalehden päätoimittaja, Ville Pernaan mielestä Seuri on rakentanut Suomen oloissa harvinaisen monipuolisen toimittajaprofiilin.

Seuri on työskennellyt Ylen radion Ykkösaamun ja television asiaohjelmien juontajana. Tällä hetkellä hän toimii vuoden pestillä Tampereen yliopiston journalistiikan työelämäprofessorina.

– Seuri on nostanut klassisen juontajan työn mallin ja haastattelun tekemisen vaatimukset uudelle tasolle, Pernaa toteaa.

Suomen Kuvalehden journalistipalkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Perinteikästä palkintoa on jaettu vuodesta 1975 lähtien.

Olli Seuri tulkitsi palkinnon laajemmin tueksi perehtyvälle laatujournalismille

– Koen, että palkinto tällaisena mielipiteellistyvänä ja jyrkkiä vastakkainasetteluja korostavana aikana minun kaltaiselleni tekijälle on kannanotto joskus ehkä vanhanaikaiseltakin näyttävien journalististen hyveiden puolesta., hän sanoi kuultuaan palkinnosta.

– Olen kiitollinen, että olen saanut tehdä oman näköistäni ja kunnianhimoista journalismia. Tiedän, että se ei ole tällä alalla aina itsestäänselvää.

Sama raati valitsi myös Otavan Kirjasäätiön Nuori aikakauslehtitoimittaja -palkinnon. Sen sai vapaa toimittaja Oskari Onninen.

Palkintoperustelujen mukaan Onninen on erikoistunut harvoin palkintogaaloissa huomioituihin aiheisiin kuten kulttuurikritiikkiin, henkilöjuttuihin ja tiedemaailman käsittelyyn.

Viimeksi Onninen on käsitellyt muun muassa yliopistomaailman ongelmia Aalto-yliopistossa ja Tampereen yliopistossa.

Nuori aikaukauslehtitoimittaja -palkinto on 5 000 euroa.

Suuri tiedekirjapalkinto Juha Kauppisen Monimuotoisuudelle

Kauppinen vastaanotti tänään Otavan Kirjasäätiön ja Kanava -aikakauslehden 10 000 euron palkinnon kirjastaan Monimuotoisuus. Kertomuksia katoamisista. Kirjan on julkaissut Siltala -kustannus.

Juha Kauppinen katsoo kiikareilla metsässä.
Toimittaja, tietokirjailija Juha Kauppinen on kirjoittanut lajien häviämisestä ja sen merkityksestä koko ekosysteemille, yhteikunnalle ja kulttuurille. Kuva: Nella Nuora / Yle

Voittaja valittiin 158 kirjan joukosta. Palkintoraadin mukaan kirja on tärkeä puheenvuoro keskustelussa luonnonsuojelun merkityksestä.

Juha Kauppinen kuvaa lajien katoamista paitsi biologisena tapahtumana, myös ihmisen ja luonnon suhteen kautta. Näin syntyy kokonaiskuva ilmiöstä, jonka vaikutus koko maapallon tulevaisuuteen on valtava, Kanavan vastaava tuottaja, palkintoraadin puheenjohtaja Tuomo Lappalainen sanoo.

Ympäristöaiheista kirjoittava Kauppinen on saanut aiemmin muun muassa Bonnierin Suuren journalistipalkinnon ja tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon Talvivaaran kaivosta koskevasta uutisoinnista.

Suosittelemme