Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Huhuille sinetti – Ott Tänak siirtyy Hyundaille: "Yksi kaikkien aikojen rahakkaimmista sopimuksista"

Tuoreen maailmanmestarin sopimus on kahden vuoden mittainen.

Ott Tänak
Kuva: AOP/imago sport
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Rallin tuore maailmanmestari Ott Tänak ajaa ensi kaudella Hyundailla. Korealaistalli kertoi asiasta Twitterissä. Myös Tänak julkaisi uutisen omalla Twitter-tilillään.

– Olen todella innoissani. Andrean (Adamo) visio on todella lupaava ja sopii hyvin myös omiin tavoitteisiini. Hyundai on aina ollut hyvä talli ja heillä on ollut hyvä auto, joten on kiinnostavaa nähdä asioita myös toiselta puolelta, Tänak sanoi Autosportille.

Hyundai Motorsportin italialaispäällikkö Andrea Adamo oli kiinnityksestä hyvillään.

– Olemme tänä vuonna mukana todella tiukassa kilpailussa ja Ottin mukaantulo ensi kaudeksi varmistaa, että taistelemme mestaruudesta myös tulevina vuosina, Adamo sanoi.

Korealaistalli on tiukasti kiinni ensimmäisessä valmistajien MM-tittelissä. Sillä on 18 pisteen kaula Toyotaan nähden ennen MM-sarjan päättävää Australian osakilpailua, joka ajetaan marraskuun puolivälissä.

Tänäkin siirtohuhuista on puhuttu jo pitkään ja virolaiskuljettajan uutta osoitetta on pohdittu jo viime keväästä lähtien. Autosport uutisoi virolaiskuljettajan mahdollisesta Hyundai-kytköksestä viime perjantaina.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen ei osannut vielä tällöin kommentoida huhuja.

Vuodesta 2018 Toyotalla ajanut Tänak juhli viime viikonloppuna maailmanmestaruutta sijoituttuaan Katalonian MM-rallissa toiseksi ja voittamalla kisan huipentaneen Power Stagen.

Yle Urheilun ralliasiantuntija Riku Tahko arvioi, että kyseessä on yksi rallihistorian rahakkaimmista kuljettajasopimuksista.

Lue myös:

Asiantuntija epäilee Ott Tänakin lähdön liittyvän henkilökemioihin – Sopimus vaikuttaa myös suomalaiskuljettajien kohtaloon: "Sanoisin, että Latvalan työpaikka helpottuu"

Asiantuntijan mukaan Tänakin loikka Tommi Mäkisen tallista Hyundaille heti MM-tittelin jälkeen olisi raju ja brutaali ratkaisu – Latvalan tulevaisuus riippuu edelleen maailmanmestarin päätöksestä

Maailmanmestaruus on vaatinut Ott Tänakin perheeltä paljon uhrauksia – sisko joutui kärsimään, kun pojan ura meni kaiken edelle: “Meillä ei ollut kovin varakas perhe”

Virolaista rallihistoriaa! – Ott Tänak varmisti maailmanmestaruuden ja päätti ranskalaisten 15 vuoden valtakauden: "Olen tähdännyt tähän koko elämäni"

Suosittelemme