Hyppää sisältöön

Aapo Halme teki maalin Englannin Mestaruussarjassa

Barnsleyn suomalaispuolustaja Aapo Halme kunnostautui maalinteossa jalkapallon Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla perjantaina.

Barnsleyn Aapo Halme (punainen paita) kuvassa. Kuva: Getty Images
Timo Uusitalo

Aapo Halme teki toisen maalinsa Barnsleyn paidassa ja oli isossa osassa, kun kotjoukkue nousi riemastuttavaan 2–2-tasapeliin kahden maalin takaa sarjan tämän hetken parhaimpiin joukkueisiin lukeutuvaa Bristol Cityä vastaan.

196-senttinen Halme puski kulmapotkusta 1–2-kavennuksen Barnsleylle ottelun 77. minuutilla. Cauley Woodrowin tasoitus 2–2:een syntyi erotuomarin antamalla lisäajalla 90+4 minuutilla.

Vierasjoukkue Bristol City olisi ponnahtanut pitkään hyppysissä olleella voitolla Mestaruussarjassa jo toiseksi, mutta katkeran tasapelin jälkeen se majailee taulukossa viidentenä.

Barnsleyn asema on hienosta takaa-ajosta huolimatta tukala, sillä viimeistä edellisenä sarjan pohjalla oleva seura ei ole voittanut pelaamistaan 15 ottelusta kuin kauden avauskoitoksen.

Ensimmäisen osumansa 21-vuotias Hongan-kasvatti iski Barnsleylle kuukausi sitten, jolloin suomalainen onnistui niin ikään pääpelissä. Tuolloin Halme osui rysään 13. minuutilla, kun Barnsley ja Derby pelasivat 2–2-tasapelin.

Halme viimeisteli tammikuussa yhden maalin myös hänen vanhalle seuralleen Leedsille QPR:ää vastaan FA Cupissa. Suomalaispuolustaja loukkasi jalkapöytänsä noin puolitoista vuotta sitten ja oli peräti yhdeksän kuukautta sivussa otteluista.

Suosittelemme sinulle