Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Arvi Savolainen paini 23-vuotiaiden MM-finaaliin – Mäenpää ylsi viidenneksi

Arvi Savolainen on edennyt 23-vuotiaiden kreikkalais-roomalaisen painin MM-loppuotteluun Budapestissa.

Arvi Savolainen
Arvi Savolainen Kuva: AOP
Yle–STT,
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Arvi Savolainen kohtaa sarjan 97 kiloa loppuottelussa Georgian Giorgi Melian. Melian oli 23-vuotiaiden EM-loppuottelussa alkuvuodesta. Georgialainen saavutti viidennen sijan ja arvokkaan olympiapaikan syyskuussa Kazakstanin MM-kisoissa.

Savolainen voitti semifinaalissa Ukrainan Vladlen Kozliukin pistein 9–5 vahvalla toisen jakson esityksellään. Kozliuk on 20-vuotiaiden maailmanmestari Tampereelta 2017, jolloin Savolainen saavutti MM-pronssia. Savolainen voitti saman ikäluokan MM-kultaa 2018.

Suomalaispainija ei ole koskaan saavuttanut 23-vuotiaiden MM-kultaa. Savolaisen loppuottelu painitaan sunnuntaina kello 18 alkavassa tapahtumassa ja sarjan 97 kg loppuottelu painitaan arviolta noin klo 20.

– Hyvältä tuntuu. Kyllä se helpottaa, kun mitali on jo ansaittu, ja se kirkkain on mahdollinen. Matseissani tapahtui paljon, kaverit mokasivat, mutta kyllä itsellenikin virheitä tuli, Savolainen kertoi STT:lle.

Ilmajoen Kisailijoiden Konsta Mäenpää raivasi keräilyottelussa Saksan Franz Richteristä saavutetun 8–0 -voiton kautta tiensä sarjan 130 kg pronssiotteluun, mutta joutui siinä taipumaan Turkin Osman Yildirimille pistein 0–4. Mäenpää sijoittui viidenneksi.

Muista suomalaisista sunnuntain keräilyissä jatkaa sarjassa 82 kg Vili Ropponen, joka kohtaa ensimmäisessä keräilyottelussaan Itävallan David Halbeisenin. Ilmajoen Kisailijoiden mies tarvitsee kaksi voittoa keräilyotteluista selviytyäkseen sarjassaan sunnuntai-illan pronssiotteluun.

Lue lisää:

Jatkuuko painilupaus Arvi Savolaisen kultaputki nuorten MM-kisoissa viikonloppuna? ”Tiedän, että voin hyvänä päivänä voittaa kaikki”

Suosittelemme