Hyppää sisältöön

Uran päätöspeli veti Daniel Sjölundin tunteikkaaksi – Ahvenanmaa saanee nauttia kotisaarensa ylpeyden osaamisesta myös jatkossa: "Hankalaa pysyä poissa jalkapallon parista"

Daniel Sjölund päätti uransa IFK Mariehamnin paidassa.

Daniel Sjölund hyvästeli kentät sunnuntaina. Kuvassa myös MIFK-päävalmentaja Peter Lundberg.
Daniel Sjölund hyvästeli kentät sunnuntaina MIFK-päävalmentaja Peter Lundbergin kanssa, joka myös jättää seuran. Kuva: Matti Raivio/AOP
Hinni Hirvonen

Espoossa päättyi sunnuntaina paitsi jalkapallon Veikkausliigakausi myös IFK Mariehamnin keskikenttäpelaaja Daniel Sjölundin komea ura. Honka pilasi kuitenkin Sjölundin juhlaottelun viemällä 1–0-voiton ja painelemalla ensi kaudeksi europeleihin yhteismaalein 3–1.

– Tiesimme, että tästä tulee hankalaa, sillä edellisottelu päättyi Hongan voittoon. Mielestäni loimme kuitenkin joitakin hyviä paikkoja ensimmäisellä jaksolla. Jos olisimme menneet johtoon, olisi ottelu ollut ihan toisenlainen. Mutta meidän on oltava esityksestämme ylpeitä. Honka on hyvä joukkue, ei voi kuin onnitella heitä, Sjölund totesi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Tappiosta huolimatta kapteeni näki joukkueensa esityksissä positiivista.

– Olen varma, että kausi alkaa tuntua hyvältä vähän ajan päästä. Pelasimme cupin finaalissa ja myös täällä Veikkausliigan lopputurnauksen finaalissa. Jo ennen tänne tuloa tiesimme, että olemme antaneet kaikkemme, ja tästä kelpaa olla ylpeä.

Edes kolmen maalin päähän jäänyt europelipaikka ei saanut kuitenkaan 36-vuotiasta keskikenttäpelaajaa kääntämään päätään uran päätöksen suhteen.

– Olen päättänyt lopettaa, se ei tästä muutu. Olen siinä iässä, jossa moni päättää uransa. Minulla on ollut tänä vuonna paljon loukkaantumisia. Tietysti tulee olemaan hankalaa pysyä poissa jalkapallon parista.

Sjölund tuskin pysyy poissa pelikentiltä tai niiden laidalta kauaa. Ruutu+:n lähetyksessä hän kertoi jatkavansa valmentajaksi kouluttamista.

Ruotsin mestaruus uran kohokohtia

Valtaosan urastaan länsinaapurissa pelannut Sjölund siirtyi teini-ikäisenä Brommapojkarnaan, josta matka jatkui West Hamin ja Liverpoolin kautta Djurgårdeniin. Tukholmalaisseuraa Sjölund edusti yli 200 Allsvenskan ottelun verran. Myös uran kohokohta löytyy Ruotsin mestaruudet Djurgårdenin ja Norrköpingin paidassa.

– Vaikea nostaa yksi asia esiin. Ruotsin mestaruudet ovat ehkä merkittävimmät. Minulta kysyttiin tätä aiemmin ja silloin mainitsin myös EM-karsintaottelut maajoukkueen kanssa.

Uransa päättämisestä pari viikkoa sitten ilmoittanut Sjölund ei usko, että sopeutuminen jalkapallon jälkeiseen elämään vie kauaa.

– Olen sulatellut tätä nyt jonkin aikaa. Odotan todella tulevaisuutta.

Sjölundin lisäksi myös päävalmentaja Peter Lundbergin taival IFK Mariehamnin peräsimessä päättyi. Hän jatkaa Suomen alle 19-vuotiaiden miesten maajoukkueen päävalmentajana ensi vuoden alusta.

Daniel Sjölundia haastatteli Yle Sportenin Felicia Grönholm.

Lue myös:

FC Honka nappasi viimeisen Eurooppa-liigan karsintapaikan – Daniel Sjölundin komea ura päättyi tappioon

Suosittelemme sinulle